Back

ⓘ Oregon




Oregon
                                     

ⓘ Oregon

Oregon iku praja ing Amérikah Sarékat. Kutha Salem minangka kutha krajané, lan kutha Portland iku kutha sing paling akèh sing ndunungi. Oregon dadi praja angka 33 ing taun 1859.

                                     

1. Géografi

Praja iki wewatesan karo Washington ing sisih lor, lan California lan Nevada ing sisih kidul. Praja Idaho dumunung ana ing sisih wétan lan Samudra Pasifik ing sisih kulon.

Kali Columbia mili sadawaning tapel wates karo Washington. Kali Snake mili sadawaning tapel wates karo praja Idaho. Gunung ing Oregon sing paling dhuwur yaiku Mount Hood 11.237 feet, utawa 3.426 mèter, minangka péranganing pagunungan Cascade Range.