Back

ⓘ Machu Picchu




Machu Picchu
                                     

ⓘ Machu Picchu

Machu Picchu iku sawijining lokasi reruntuhan Inca pra-Columbus sing dumunung ing wewengkon pagunungan, sawatara 2.350 m sadhuwuring segara. Machu Picchu dumunung ing dhuwur lembah Urubamba ing Peru, watara 70 km lor-kulon Cusco.

                                     

1. Sajarah

Situs iki minangka simbul Karajan Inka sing misuwur. Dibangun watara taun 1450, nanging ditinggalaké satus taun saanjuré, nalika bangsa Spanyol kasil naklukaké Karajan Inka. Situs iki naté dilalèkaké déning donya internasional, nanging ora dilalèkaké déning masarakat lokal. Situs iki tinemu manèh déning arkéolog saka universitas Yale Hiram Bingham III ing taun1911. Wiwit wektu iku, Machu Picchu dadi obyjèk wisata sing narik kawigatèn para turis lokal lan manca.

Machu Picchu dibangun mawa gaya Inka kuna nganggo watu témbok diplitur. Wangunan mligi ya iku Intihuatana, Kuil Srengéngé, lan Ruangan Telu Jendhéla. Papan panggonan iki minangka Distrik Sakral ing Machu Picchu.

Situs mau wis dikukuhaké minangka Situs Warisan donya UNESCO wiwit taun 1983, Machu Picchu uga dadi salah siji saka Pitu Kaajaiban Donya anyar, uga ényuk kawigatèn amarga karusakan saka pariwisata cacahing pengunjung nganti 400.000 ing taun 2003. Ing sasi September taun 2007, Peru ngayahi upaya legal kanthi asil anané pasetujon karo Universitas Yale supaya mbalèkaké artifak-artifak sing tau digawa déning Bingham saka situs mau ing wiwitan abad kaping 20.

                                     
  • Kalèndher Grégorius. 1911 - Arkeolog Hiram Bingham III manggih kitha Inca Machu Picchu 1969 Program Apollo: Apollo 11 ndharat kanthi wilujeng wonten ing
  • pulitikus Amérikah Sarékat. Bingham mucal ing Yale University lan njlajahi Machu Picchu taun 1911. Panjenenganipun punika gubernur Connecticut lan senator AS
  • Municipal Council Inca trails to Machu Picchu ing basa Spanyol Football Club of Cusco Tour Inca trail to Machu Picchu ing basa Spanyol Infocusco - news
  • Life, Times, and Execution of the Last Inca. Inca Artifacts, Peru, and Machu Picchu filem 360 derajad mengenai artefak Inka dan sesawangan Peru. Peradaban
  • Archaeological site City of Cusco Historic centre of Lima Historic Sanctuary of Machu Picchu Historic centre of Arequipa Huascaran National Park Lines and Geoglyphs