Back

ⓘ Satuan wektu




                                               

Kiper

Tim bal-balan, kaya ta pang olahraga liyané, yaiku wis ngalami akèh owah-owahan siasat, saéngga ngasilaké generasi lan nyisihaké manéka pusisi. Kiper iku siji-sijiné pusisi kang mesthi nalika kodifikasi olahraga. Ing wiwitan nalika bal-balan diatur, sanadyan paugerané sithik utawa malah ora ana blas, gagasan mligi main bal yaiku ana kang bisa nyerang lan mbéla, mula saka kaanan iku kudu ana anggota kang dikongkon jaga gawang kiper. Lapuran wiwitan, tim bal-balan kanthi pusisi kiper saka Richard Mulcaster ing taun 1581 lan ora disebutaké. Rujukan tartamtu wiwitan kang ngrujuk bab panggonan ...