Back

ⓘ MetroTV




MetroTV
                                     

ⓘ MetroTV

Stasiun TV iki wiwitané duwé konsèp rada béda karo liyané, sabab saliyané ngangkasa sajeroning 24 jam saben dina, stasiun TV iki mung munjeraké acara marang giyaran warta waé. Nanging sajeroning perkembangan sabanjuré, stasiun iki uga nglebokaké unsur hiburan sajeroning program-programé. Metro TV iku stasiun pisanan ing Indonésia kang nyiaraké warta sajeroning basa Mandarin: Metro Xin Wen, lan uga siji-sijiné stasiun TV ing Indonésia kang ora nasingaké program sinétron. Metro TV uga nayagaké giyaran internasional abasa Inggris pisanan ing Indonésia Now kang bisa dipirsani saka saindhenging donya. Stasiun iki dikenal ndarbèni presenter warta paling akèh ing Indonésia

Metro TV uga nayangaké program e-Lifestyle, ya iku program talkshow kang mbahas tèknologi informasi lan telekomunikasi. Metro TV didarbèni Media Group pimpinan Surya Paloh kang uga duwé koran Media Indonésia lan Lampung Post.

                                     

1. Acara Unggulan

  • Metro Pagi, iku program warta ésuk Metro TV kang ngangkasa saben dina jam 05:00-06:30 WIB. Metro Pagi uga nasingaké Laporan VOA kang disiaraké Voice of America saka Washington saben Senin nganti Jemuah.
  • Indonésia This Morning, iku program warta Basa Inggris kang nggantèkaké Metro This Morning. Isiné ngenani warta paling anget dari Indonésia lan penjuru donya. Lan, berisi juga laporan cuaca seluruh Indonésia. Ngangkasa saben dina jam 08.05-08.30 WIB. Dibawakan déning Zelda Savitri lan Candhice Anggunadinata.
  • Mario Teguh Golden Ways, iku program motivasti kang ditayangaké saben dina Minggu jam 19.00-20.00 WIB, giyaran ulang ing saben dina Jemuah jam 13.30-14.30 WIB.
  • Breaking News, iku program warta paling rikat lan anyar wektu ana kadadéan utawa ana prastawa kang wigati. Saben program kang pinuju lumaku bakal diendegaké sawatara kanggo mbiwarakaké program Breaking News iki.
  • Metro This Morning, iku program warta mawa basa Inggris. Ngangkasa saben dina jam 08.30-09.00. Nanging, acara ini berakhir ing awal April 2007.
  • Metro Xin Wen, iku program warta mawa basa mandarin kang ngangkasa saben dina jam 08.30-09.00 WIB
  • News Flash, iku program warta telung basa. Ngangkasa saben dina Sabtu jam 07.00 WIB lan Minggu jam 17.30 WIb sajeroning 30 menit. Acara ini juga dapat disaksikan di Bawana Amérika, Éropah lan ing wewengkon Asia Pasifik.
  • Metro Siang, iku giyaran warta Metro TV kang ngangkasa saben dina jam 12:00-13:00 WIB ing dina Senin lan Jemuah lan 12:00-12:30 WIB ing dina Sabtu lan Minggu.
  • Headline News, iku program warta saben jam sajeroning 2-7 menit, saben dinané. Program iki diadaptasi saka program kang padha ing stasiun televisi internasional CNN. Sapérangan gedhé Headline News ditasingaké sajeroning Basa Indonésia, nanging ing jam tinamtu Headline News diwacakaké sajeroning Basa Inggris
                                     

2. Program liya

  • Democrazy, iku program kang nayangaké ngenani komedi debat parté pulitik.
  • Global Football, bal-balan internasional
  • Chat Club, iku program talk show kang hadir ing hadapan penonton saben dina Kamis lan Jemuah jam 10:30-11:00 WIB kang dipandhu déning Choky Sitohang. Chat Club iku program kang mbahas manéka topik kang menarik lan disuguhaké kanthi ringan lan human interest.
  • Zona 80, iku program musik kang nayangaké seputar musik lan hiburan ing era-80an
                                     

3. Dewan Direksi

Struktur dewan direksi MetroTV saiki ya iku Wisnu Hadi minangka présidhèn direktur, Lestary Luhur minangka direktur penjualan lan pemasaran, Ana Widjaja minangka direktur keuangan lan administrasi, John Balonso minangka direktur teknik lan Elman Saragih minangka pemimpin redaksi.

                                     
  • ditayangkan di MetroTV Dialog Nuansa Bincang Dokter Bincang Pagi pernah ditayangkan di MetroTV 8 - 11 Eight To Eleven Show pernah ditayangkan di MetroTV Bincang
  • Lontong Happy Salma Ahok Joko Widodo Mucle MetroTV Metro TV Situs resmi MetroTV News Mempertanyakan sensor MetroTV di Sentilan Sentilun Ahok Kapan Lagi Sentilan
  • kanthi upacara tradhisional ing caket Perth, Australia, 170 taun sasampunipun dipunprejaya. MetroTV BBC 9 Juli 10 Juli 11 Juli Kalèndher kadadéan
  • nglakoni programming supervisor ing MetroTV lan sawisé iku dhèwèké pindhah ing pérangan Hubungan Masarakat MetroTV Ing taun 2005, dhèwèké uga tau metu
  • Presenter Berita & Informasi yang telah tergagalan pada taun 2013. Twitter resmi Putra Nababan Putra Nababan di Penyiar.co.tv Cithakan: Penyiar MetroTV
  • Sports 1 beIN Sports 2 beIN Sports 3 antv Rajawali TV Kompas TV tvOne MetroTV Trans TV Trans7 Bali TV TVRI TV Edukasi Nusantara TV MYTV NET. TV9 Nusantara
  • Nyari Bini Kumpul Bocah Bu Er Te TV 7 News dot Com, Republik Mimpi MetroTV Kabar Idola TV 7 Xpose LaTivi Negeri Impian TVOne Dangdut Mania
  • 979 - 403 - 618 - 8 ISBN 978 - 979 - 4 - 03 - 618 - 1 BOEDIONO: BELUM ADA KOMENTAR MetroTV 2 Dhésèmber 2005 Indonésia: A Second Shot At Reform? BusinessWeek
  • ingkang menggulingkan mantan Mahamantri Thaksin Shinawatra. BBC Tempo MetroTV Rafael Nadal dados juwara AS Terbuka lan nggayuh gelar Grand Slam.
  • Nagara, Tempo, 18 Januari 2015 Tepat Tengah Malam Puluhan Aparat Bersiaga, MetroTv 18 Januari 2015 Ectasy - koning maakt wondermedicijn, Volkskrant 1 juli 2003