Back

ⓘ Télévisi




                                               

The Big Bang Theory

The Big Bang Theory iku sawijining kumidhi swasana saka Amérikah Sarékat sing wiwit digawé saka taun 2007. Acara télévisi iki nyaritakaké sakumpulan wong pinter. Bintangé ya iku Sheldon lan Raj.

                                               

Meghan Markle

Rachel Meghan Markle utawa Meghan Markle ya iku pemain filem lan modhèl saka Amérikah Sarékat. Meghan uga tunangané Pangèran Harry kawit Novèmber 2017. Mantènané bakal kagelar ing mangsa semi taun 2018.

Télévisi
                                     

ⓘ Télévisi

Télévisi utawa TV ya iku médhium tèlèkomunikasi medium kanggo nyaluraké swara karo gambar-gambar kang obah ing monokrom / sak warna, utawa ing warna-warni, lan ing dhiménsi loro utawa dhiménsi telu. TV bisa ngrujuk marang saprangkat télévisi, sawiji acara télévisi, utawa médhiumé transmisi télévisi. télévisi iku sawiji média massa, kanggo klangenan, pangajaran, pawarta, lan pangiklanan.

Télévisi uwis sadhiya ing akir taun 1920an awujud èkspèrimèn kang isih kasar. Sawisé Perang Donya II, wujud panyiaran TV ireng-putih kang uwis luwih apik dadi kaloka ing Amérikah Sarékat lan Karajan Manunggal, lan prangkat-prankat télévisi dadi barang wajib ing omah-omah, padagangan, lan institusi-institusi. Nalika ing taun 1950an,télévisi iku medhium utama kanggo mangaribawani opini publik. Ing tengah-tengahing taun 1960an, Panyiaran warna kawanuhaké ing Amérikah Sarékat lan akèh-akèhé nagara-nagara kang uwis maju. Sadhiyaning médhia panyimpenan kaya ta tép VHS 1976, DVD-DVD 1997, lan blu-ray discs HD 2006 ngolèhaké para pamiyarsa bisa nonton acara-wujud acara kang uwis direkam sadurungé ing omahé dhéwé-dhéwé, kaya ta filem-filem. Ing akhiré dékade kapisaning taun 2000an, kawentarané panyiaran-panyiaran télévisi digital mundhak kanthi gedhé. Pangembangan liyané ya iku pindhé saka standard-definition television / SDTV TV dhèfinisi standard 576i, kang garis-garis interlaced résolusiné 576 lan 480i dadi high-definition television / HDTV TV dhèfinisi tingkat dhuwur, kang nyedhiani resolusi kang luwih dhuwur banget. HDTV bisa kasiaraké ing sawerna format kaya ta: 1080p, 1080i lan 720p. Awit taun 2010, pangrékaning smart television télévisi pinter, Internet television télévisi nganggo internét mundhakaké sadhiyaning acara-acara télévisi lan filem-filem nganggo Internèt kanthi leladèn-leladèn kaya ta Netflix, iPlayer, Hulu, Roku lan Chromecast.

Ing taun 2013, 79% somah ing sadonya dhuwé prangkat télévisi. Panggantining layar saka cathode ray tube CRT kang lemu, setrumé gedhé dadi téknologi alternatif kang wujudé ringkes lan lètèr, ora butuh setrum kang gedhé, kaya ta plasma displays layar plasma, LCD fluorescent-backlit lan LED, lan OLED display iku revolusi piranti kasar kang kawiwitan kanthi parèkaning monitor-monitor komputer ing akir taun 1990an. Akèh-akèhé prangkat TV kang didol ing taun 2000an saiki uwis kang layar lètèr, racaké LED. Pabrik-pabrik kang gedhé mbiwarakaké prangkat-prangkat kaya CRT, DLP, plasma, lan fluorescent-backlit LCD ora bakal digawé manèh ing tengah-tengah taun 2010an. TV jinisé LEDs dilit engkas dikarepaké bakal diganti déning OLED sithik mbaka sithik. Pabrik-pabrik iku mau uga uwis mbiwarakaké manawa bakal mundhakaké produksi prangkat-prangkat smart télévision ing tengah-tengahing taun 2010an. Smart TVs kang uwis gabung karo internét lan gunané Web 2.0 dadi format paling lumrahé télévisi ing akir taun 2010an.

                                     
  • Télévisi digital utawa DTV ya iku jinis télévisi kang nggunakaké modhulasi digital lan sistem komprési kanggo nyiaraké sinyal gambar, swara, lan data marang
  • Stasiun télévisi ing Indonésia ana wiwit madegé TVRI ing taun 1962. Sajeroning 27 taun, sing ndunungi Indonésia mung bisa mirsani siji saluran waé. Nanging
  • RCTI Rajawali Citra Televisi Indonésia iku sawijining stasiun télévisi swasta Indonésia kang kapisan. RCTI sepisanan ngangkasa tanggal 13 November 1988
  • cekakan saka The British Broadcasting Corporation, yaiku stasiun radio lan télévisi pamaréntah Karajan Manunggal. BBC uga nyedyaké giyaran warta ing internèt
  • Breakout iku program télévisi sing ngrembung babagan musik saka Indonesia kanthi mancanagara sing dituduhna dening NET. Acara iki ana wiwit sabtu, 18 Mei
  • déning témabakan Jack Ruby ing Dallas, Texas, Amérikah Sarékat, live wonten télévisi 1963 Wong kang katuduh merjaya John F. Kennedy, Lee Harvey Oswald, ditembak
  • Barkas: Logo sctv 2.jpg Barkas: Sctv.jpg SCTV Surya Citra Televisi iku stasiun télévisi swasta nasional ing Indonésia. SCTV wiwitané cekakan saka Surabaya Central
  • Barkas: Indosiar.gif Indosiar iku salah siji stasiun télévisi swasta nasional ing Indonésia. Stasiun télévisi iki operasi saka Daan Mogot, Jakarta Kulon wiwit
  • Televisi, ya JTV Jawa Timur iku sawijining télévisi swasta regional Kutha Surabaya, Jawa Wétan. JTV kagolong télévisi swasta regional kapisanan kang ana ing
  • babagan drama, sandhiwara kang sinambung lan disiaraké déning stasiun télévisi Sajeroning basa Inggris, sinétron mau soap opera opera sabun Ing basa
  • 1973 - Watergate: Sidang dipunwiwiti ing Senat AS lan dipungiyaraken wonten ing télévisi 2010 - Mama Lauren, paranormal Indonésia, tilar donya ing yuswa usia 78
  • The Simpsons utawa Para Simpson ing Basa Jawa iku sérial kartun télévisi komedi Amérikah Sarékat sing diprodhuksi déning Fox Broadcasting Company wiwit
                                               

Breakout (acara télévisi)

Breakout iku program télévisi sing ngrembung babagan musik saka Indonesia kanthi mancanagara sing dituduhna dening NET. Acara iki ana wiwit sabtu, 18 Mei 2013, nalika NET. kawitan nyuba siaran perdanane. Program iki minangka salah siji program andalan saka NET.