Back

ⓘ Kulawarga basa



                                               

Sentana

Sentana dalem utawa cukup disebut sentana ya iku aran kanggo sanak sedulur priyayi luhur, utamané ratu. Racaké para sentana manggon bebarengan ratu lan abdi dalem ing sajeroné baluwarti. Kulawarga kang kalebu sentana biyasané isih duwé sesambungan caket karo ratu, yaiku para garwa, putra lan sedulur. Nanging ora kabèh sentana manggon ing sajeroné baluwarti.

                                               

Carciofi alla Romana

Carciofi alla Romana palafalan jroning basa Italia, secara harfiah "Romawi-gaya artichokes ", iku salah sawijining jinis panganan khas saka Romawi masakan. Ing Roma, disiapake ing saben kulawarga lan dilayani ing kabeh restoran nalika musim semi. Bebarengan karo Carciofi alla giudia, iku minangka salah sawijining sajian artichoke sing paling misuwur ing masakan Roma.

                                               

Jeneng wong Nippon

Jeneng wong Nippon ing jaman modherên kagawe saka jênêng kulawarga lan jênêng pribadhi. Ananging, wiwit jaman Meiji urutan jenenge diwalik nalika ditulis nganggo aksara Latin supaya padha karo tatacara jeneng wong Kulon lan wiwit taun 2019 M pamarentah Nippon wis angandhakake yen duwe kakarêpan kanggo angganti pranata iki mau. Jeneng wong Nippon lumrah katulis ing aksara Kan kang anganggo tatawaca basa Jepang. Tatawaca iki duwe pranata mligine dhewe. Wong tuwa uga duwe pilihan kanggo anjenengi anake ing aksara Hiraganah utawa Katakanah kang awujud swaraksara saengga ora mujudake teges kasa ...

                                               

Nishiyama Onsen Keiunkan

Nishiyama Onsen Keiunkan ya iku sawijining panggon hotèl utawa panginepan kang ana ing Hayakawa, Préfèktur Yamanashi, Jepang. Hotèl iki wis diadegaké wiwit taun 705 Masèhi karo Fujiwara Mahito. Amarga iku, hotèl kang dadi bisnis kulawarga minangka hotèl kang paling tuwa dhèwék sakdonya miturut Guinnes Book Records. Diarani Keiunkan amarga hotèl iki didegi nalika ing jaman Keiun.

                                               

Eo-mandu

Eo-mandu minangka salah sawijining jinis olahan arupa mandu sing awujud setengah wulan disiyapake nganggo iwak putih sing diisi, umume croaker coklat, lan ora adonan tepung minangka bungkus. Biyen, dadi bagean saka masakan istana Korea, lan dadi panganan sing populer ing kalangan yangban. Iki asring disajikake ing tabel ulang taun musim panas kanggo anggota kulawarga tuwa. Umume dipangan nalika Ulang tahun Buddha.

                                               

Bánh chưng

Cithakan:Infobox Vietnamese Bánh chưng minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional Vietnam sing digawe saka beras ketan, kacang mung, daging babi lan bahan liyane. Asal-usul kasebut diceritakake dening legenda Lang Lièu, pangeran raja pungkasan Dinasti Hùng Nenem, sing dadi penerus amarga nggawe kreasi bánh chưng lan bani giầy, sing nglambangake bumi lan langit. Dianggep minangka unsur penting ing misbyah kulawarga nalika Tết, nggawe lan mangan bánh chưng sajrone iki minangka tradhisi masarakat Vietnam sing dijaga kanthi apik. Kejawi preinan Tết, bhh chưng uga dipanga ...

Kulawarga basa
                                     

ⓘ Kulawarga basa

Kulawarga basa iku sakumpulan basa-basa kang ndarbèni perintis kang padha yaiku basa purba saka kulawarga mau.

Kayadéné kulawarga biologis, bukti gegayutan antara basa-basa sakulawarga bisa diamati saka karakteristik basa-basa mau. Sawijining kulawarga basa kang bisa diidhentifikasi kanthi trep yaiku kesatuan filogenetis kang tegesé kabèh anggota kulawarga basa mau diturunaké saka siji perintis lan kabèh basa turunané dilebokaké sajeroning rumpun mau. Sapérangan gedhé basa-basa ing bumi iku anggota saka siji kulawarga basa, nanging ana uga basa-basa (kaya basa isolat kang gayutané karo basa liya ora cetha dan dadi pasulayan.

                                     

1. Kulawarga basa gedhé dhéwé

Miturut Ethnologue.com, rumpun-Kulawarga basa gedhé dhéwé yaiku:

  • Afro-Asiatik 372 basa
  • Trans-Nugini 552 basa dipertentangkan
  • Oto-Manguea 172 basa
  • Austro-Asiatik 168 basa
  • Indo-Éropah 443 basa
  • Australia 258 basa dipertentangkan
  • Sepik-Ramu 104 basa dipertentangkan
  • Tai-Kadai 70 basa
  • Dravida 75 basa
  • Austronesia 1262 basa
  • Niger-Kordofania 1489 basa
  • Tupi 70 basa
  • Sino-Tibet 365 basa
  • Nilo-Sahara 199 basa
Flaó
                                               

Flaó

Flaó minangka salah sawijining olahan jinis jajanan sing digawe ing macem-macem lokasi ing wilayah sing nganggo basa Catalan ing Spanyol, kaya Morella, Ibiza, Formentera, Menorca lan Olot. Flamon tradisional minangka bagean saka perayaan kulawarga Paskah ing Menorca, nanging saiki kasedhiya ing saindhenging taun.

Pigegel almond
                                               

Pigegel almond

Saiki ana kacang almond minangka hadiah cilik sing biasane diwenehake ing sawetara negara Nordik kanggo wong sing menehi kabeh almond dilebokake ing puding beras sing disedhiyakake kanggo Natal. Minangka tradhisi Skandinavia sing umum kanggo akeh kulawarga, lan utamane kanggo kulawarga sing duwe anak. Ing Denmark, tradhisi iki wis dingerteni wiwit abad kaping 16. Adat karo kacang almond ing bubur nduweni kamiripan karo kue raja ing Epiphany ing pungkasan mangsa Natal.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →