Back

ⓘ Standar ISO




                                               

ISO 639

ISO 639 iku salah siji standar internasional ngenani khode basa ing donya. ISO 639 dumadi saka sawatara pérangan, loro ing antarané aktif dipublikasèkaké dina iki, sauntara iku pérangan liyané isih dikembangaké. Kaloro péranganing ISO 639: ISO 639-1: 2002 "Kodhe basa -- Pérangan 1: kodhe Alpha-2" ISO 639-2: 1998 "Kodhe basa -- Pérangan 2: kodhe Alpha-3" Pérangan sing isih dikembangaké: ISO 639-6:? ISO 639-3: 2006? "Kodhe basa -- Pérangan 3: kodhe Alpha-3" ISO 639-5: 2006? "Kodhe basa -- Pérangan 5" ISO 639-4: 2007? "Kodhe basa -- Pérangan 4"

                                               

Pratélan kodhe ISO 639-2

Ing ngisor iki pratélan basa ing donya kang wis duwé kodhe basa dhedhasar standar ISO 639: tumuju marang artikel ngenani basa mau ing wikipedia basa Inggris) Cithakan:Pratélan isi horisontal

                                     

ⓘ Standar ISO

  • pratélan standar ISO sing ana ing artikel Wikipedia. Kanggo pratélan pepak sing cacahé punjul 17500 ISO standard taun of 2009 pirsani ISO Catalogue
  • ISO 4217 iku standar internasional sing dikukuhaké déning International Organization for Standardization utawa ISO sing isi kodhe telung aksara uga karan
  • ISO 639 iku salah siji standar internasional ngenani khode basa ing donya. ISO 639 dumadi saka sawatara pérangan, loro ing antarané aktif dipublikasèkaké
  • Transisi saka ISO 639 - 1 bisa nganggo pratélan kodhe ISO 639 - 1. Pratélan standar ISO ISO ISO 639 - 3 status and abstract iso org ISO 639 - 3 Code Set ISO 639 - 3 Registration
  • ISO 690 iku standar ISO tumrap rujukan bibliografi ing sawijining dhokumèn utawa sajinisé. Iki kalebu dhokumèn èlèktronik, lan nuduhaké èlemèn sing dilebokaké
  • kritéria, métodha, prosès lan praktik rékayasa utawa tèknik kanthi sragam. Standarisasi Organisasi Internasional kanggo Standardisasi Pratélan standar ISO
  • ngisor iki pratélan basa ing donya kang wis duwé kodhe basa dhedhasar standar ISO 639: cathetan: link ing kolom jeneng basa basa Inggris tumuju marang
  • internasional ing sèri ISO 639, dikembangaké déning ISO TC 37 SC 2. Standar internasional iki dibabar ing tanggal 15 Mèi 2008. Pratélan standar ISO The Library of
  • Portugis dicekak pt ISO 639, minangka standar kodhe basa, ditampa ing taun 1967. Standar iki dipérang dadi loro, lan ing taun 2002 ISO 639 - 1 dadi révisi
  • sing magepokan Ngéntukaké kapitayan saka konsumen mitra makarya pemodal Pratélan baku ISO Standarisasi. Situs resmi ISO Glosarium Standar - standar ISO
  • sajarah Basa artifisial sing digawé Kodhe basa ISO Pratélan standar ISO ISO 639 - 2 RA Homepage ISO 639 - 2 RA Change Notice Details at Library of Congress