Back

ⓘ Organisasi regulator mandiri




                                               

Badan Arbitrase Pasar Modal Indonesia

Badan Arbitrase Pasar Modal Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak BAPMI utawi ingkang basa Inggris ipun dipunsebat Indonésian Capital Market Arbitration Board, dipundhirikaken déning Organisasi Regulator Mandiri inggih punika Bursa Efek Jakarta, Bursa Efek Surabaya, P.T. Kliring Penjaminan Efek Indonésia, lan P.T. Kustodian Sentral Efek Indonésia saha asosiasi-asosiasi ing lingkungan pasar modal Indonésia kanggé dados papan ngrampungaken sengkéta perdata ing babagan pasar modal liwat mekanisme cara ngrampungaken masalah ing njawi pengadilan.

                                               

NASDAQ

NASDAQ, asliné siji singkatan kanggo National Association of Securities Dealers Automated Quotations, iku siji bursa saham kang dioperasikaké déning National Association of Securities Dealers. Nalika miwiti perdagangan tanggal 8 Fèbruari 1971, NASDAQ wujud bursa saham èlèktronik pisanan ing donya. Wiwit taun 1999, NASDAQ iku bursa saham gedhé dhéwé ing Amérikah Sarékat kanthi punjul setengah gunggung perusahaan kang diperdagangaké ing AS dicathet ing kéné. NASDAQ kapérang saka NASDAQ National Market lan NASDAQ SmallCap Market. Bursa mligi ana ing Amérikah Sarékat, kanthi cabang ing Kanada ...

                                     

ⓘ Organisasi regulator mandiri

  • Indonésian Capital Market Arbitration Board, dipundhirikaken déning Organisasi Regulator Mandiri Self Regulatory Organization - SROs inggih punika Bursa Efek
Bursa Saham New York
                                               

Bursa Saham New York

Bursa Saham New York iku salah siji bursa saham gedhé dhéwé ing donya. Bursa iki dunungé ing New York City, New York, AS. Watara 2.800 prusahaan nyathetaké sahamé ing NYSE. Rega saham-saham ing NYSE nggayuh US$15 triliun sajeroning kapitalisasi pasar global. Nganti sasi Juli 2004, kabèh 30 prusahaan ing Dow Jones Industrial Average dicathet uga ing NYSE, kajaba Intel lan Microsoft.