Back

ⓘ Sajarah Britania Raya




                                               

East India Company

East India Company iku sawijining PT awal Inggris. Badan usaha iki uga ditepungi mawa jeneng East India Trading Company, English East India Company, lan sawisé Pasetujon Uni, British East India Company. Badan usaha iki sajatiné diadegaké kanggo dagang karo Hindia, nanging pungkasané malah dagang karo India lan Tiongkok. Badan usaha iki digawé déning Ratu Elizabeth I tanggal 31 Dhésèmber 1600.

                                               

Kastil Codnor

Kastil Codnor inggih punika rerubuhan kastil saking abad kaping 13 ing Derbyshire, Inggris. Lahan ing kiwa-tengené Codnor ing sangandhaping kuwaosan William Peverel bibar Penaklukan Normandia ing Inggris. Sanajan kedhaptar minangka monumèn kuna ingkang dipunjagi, kanthi resmi saking 2008 mlebet ugi ing pratélan yasan ingkang mbebayani. Kastil punika bètèng watu ingkang njagi kebon astana dipunyasa déning William Peverel. Ingkang kantun sapunika nedahaken wates saking témbok lan parit sedhuwuring yasan kanthi tingkat tiga, dipunapit kaliyan menara bunder. Pérangan njawi kebon ing ngandhap d ...

                                               

Magna Carta

Magna Carta iku piagam Inggris taun 1215 kang mbatesi kakuwasan Monarki Inggris, mligi Raja John, saka kakuwasan absolut. Magna Carta iku asil saka ora sarujuké Paus lan Raja John lan baron ngenani hak raja: Magna Carta ngatur supaya raja mbatalaké sawatara hak lan ngregani sawatara prosedur legal, lan nampa yèn raja bisa diwatesi déning hukum. Magna Carta iku langkah pisanan sajeroning prosès sajarah tumuju marang panyusunan hukum konstitusional.

                                               

Pameran Derby (1839)

Pamèran Derby taun 1839 inggih punika pamèran kapisan wonten ing Derby. Dipunwontenaken ing Mechanics Institute sajeroning kutha ingkang lajeng kawéntar minangka Albert Hall. Pamèran menola sareng kaliyan aji-aji dhasar saking Institut kanthi ancas kanggé nyebaraken kawruh utawi kawruh marang masarakat Derby. Institut punika sampun ngawontenaken kathah pamèran saking taun 1825, kalebet ugi perkuliahan, konser, lan pertunjukan. Pamèran punika ndhèrèk pamèran ingkang dipun organisir ingkang sami kaliyan taun 1837 ing Manchester Mechanics Institute lan Pamèran Derby punika salah satunggal sak ...

                                     

ⓘ Sajarah Britania Raya

  • Imperium Britania ya iku imperium paling amba kang ana ing sajarah donya lan tau dadi kekuwatan utama ing donya. Imperium iki kalebu asil saka era penemuan
  • Britania Raya migunakaké gendéra nasional Royal Banner kang lumrahé misuwur kanggo Union Flag utawa Union Jack. Desain kang paling misuwur lan paling
  • Kanggo nagara Britania Raya kang uga kerep diarani Inggris, delengen Britania Raya Inggris Basa Inggris: England iku praja gedhé dhéwé lan paling padhet
  • taun iku sajarawan Britania Raya Dhèwèké spésialisasiné prakara Afrika, lan mligi sajarah Zimbabwé. Karyané prakara sajarah modèrn Zimbabwé, saka
  • Basa Inggris: Old English punika wangun sajarah wiwitan saka basa Inggris, kang digunakaké ing Britania Raya mligi Inggris lan kidul lan wétan Sekotlan
  • dadi basa utama, utawa kang duwé gayutan sajarah ètnik, basa lan budaya kang kenthel karo Inggris Britania Raya utawa pulo - pulo Inggris lumrahé. Tlatah
  • sijiné Nagara Baltik: Estonia, Latvia, lan Lituania. Pulo Britania Raya Britania Raya Karajan Manunggal Irlandia Lor, Kapuloan Channel lan Pulo Man
  • Jersey Jerriais: Jèrri iku siji dependensi makutha Britania Raya kang duwé status bailiwick sajinis laladan kakuwasan ing lepas pasisir Normandia
  • dhumateng pawaris tahta Britania Raya Mila, panyandhang kalungguhan puniki limrahipun wujud putra pambajeng Raja utawi Ratu Britania Wales wujud salah satunggil
  • Tenggara kaya ta Indonésia India, Jepang, Australia, Selandia Baru, Britania Raya Skandinavia, Éropah Barat, lan Amérika Latin. Ing Indonésia program