Back

ⓘ Lair 1935




                                               

Baharuddin Lopa

Baharuddin Lopa, SH. inggih punika Jaksa Agung Républik Indonésia ingkang njabat awit tanggal 6 Juni 2001 ngantos dumugi tilar donyanipun nalika 3 Juli 2001. Baharudin Lopa ugi naté njabat dados Duta Ageng Républik Indonésia kanggé Arab Saudi. Nalika taun 1993-1998 panjenenganipun njabat dados anggota Komnas HAM. Wiwit njabat dados Jaksa Agung, 6 Juni 2001, minangka gantosipun Marzuki Darusman, Lopa tansah mbudi daya kanggé mbrantas korupsi. Lopa misuwur minangka jaksa ingkang boten gadhah raos ajrih nalika njejegaken hukum lan kaadilan. Panjenenganipun tilar donya ing yuswa 66 taun, ing g ...

                                               

Elvis Presley

Elvis Aaron Presley inggih punika salah satunggalipun penyanyi rock n roll legendaris saking Amérikah Sarékat. Panjenenganipun ugi dados prodhuser musik lan aktor. Panjenenganipun gadhah jejuluk "Raja Rock n Roll". Amari lagu-lagunipun ingkang madukaken irama rock n roll kaliyan lagu-lagu ballad, jagad rock n roll gadhah fondasi komersial ingkang salajengipun saged dipunrembakaken déning musisi rock n roll sanèsipun. Nalika wekdal suksesipun, konser-konser Elvis dipunrawuhi kathah masarakat kanthi cacahipun ingkang kathah sanget. Gaya, sipat, sarta cara ngagem busana Elvis dados simbol kan ...

                                               

Kwik Kian Gie

Kwik Kian Gie inggih punika satunggalipun ahli èkonomi lan pulitikus Indonésia ingkang taksih gadhah trah Tionghoa. Panjenenganipun njabat dados Mantri Koordinator Ékonomi lan Mantri Perencanaan Pembangunan Nasional & Ketua Bappenas. Panjenenganipun kalebet funsionaris PDI-Perjuangan. Kwik naté kuliyah ing Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia. Salajengipun Kwik kuliyah ing Nederlandsche Economische Hogeschool, Rotterdam, Walanda. Ing kutha punika panjenengaipun kepanggih kaliyan Dirkje Johanna de Widt, priyantun èstri Rotterdam ingkang salajengipun dados garwanipun. Kalih saking tiga put ...

                                               

Lewis Arquette

Lewis Michael Arquette dhèwèké iku paraga lanang, panulis lan prodhuser. Arquette dikenal nalika main dadi "J.D. Pickett" ing sèri TV, The Waltons, sing dhèwèké makarya saka taun 1978 – tekan 1981.

                                               

Mahmud Abbas

Mahmoud Abbas ; limrahipun misuwur kanthi asma miturut kunya utawi nom de guerre Abu Mazen inggih punika Présidhèn kapilih ing Pemilu Présidhèn taun 2005 tumrap Otoritas Nasional Palestina ing tanggal 9 Januari 2005. Mahmoud Abbas lair lan ageng ing Safet. Sasampunipun lulus sekolah dhasar ing kutha punika, Abbas pindhah dhateng Suriah sasampunipun perang taun 1948. Abbas nglajengaken sekolah menengah lan pawiyatan inggil ing kutha Damaskus. Sasampunipun tamat saking jurusan hukum ing Universitas Damaskus, panjenenganipun damel lembaga Palestina ingkang sepisanan ing taun 1954 ing Suriah. ...

                                     

ⓘ Lair 1935

  • Jenderal Purnawirawan Try Sutrisno lair ing Surabaya, Jawa Wétan, 15 November 1935 iku Wakil Présidhèn Républik Indonésia kaping enem. Dilantik dadi
  • Quezón y Molina lair 19 Agustus 1878  pati 1 Agustus 1944 ing umur 65 taun menjabat dados présidhèn Persemakmuran Filipina saking taun 1935 ngantos 1944
  • bal - balan Portugal Pepe - José Macia lair 1935 juru main bal - balan Brasil Pepe Reina - José Manuel Reina lair 1982 juru main bal - balan Spanyol Minangka
  • Rakyat ing Hindia Walanda Volksraad minangka wakil saking Inlanders. Wiwit 1935 dhèwèké dadi anggota Volksraad saka Parindra. Dhèwèké uga dadi salah siji
  • ing Surabaya, ing taun 1930 ngedegaké Parté Bangsa Indonésia lan ing taun 1935 ngedegaké Parindra Parté Indonesia Raya Ing kabudayan Jawa, Soetomo paring
  • nominasi Academy Award. Dhèwèké lair ana ing Grand Island, Nebraska. Dhèwèké miwiti kariere ana ing babagan filem nalika taun 1935 Henry Fonda di Internet Movie
  • Surealisme Prancis, mligi déning penyair Paul Éluard. Geguritane terbit taun 1935 ana Nea Grammata. Kondhang minangka penyair gagrak anyar kang nuwuhaké akèh
  • Mgr. Blasius Pujaraharja lair ing Gamping, Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta, 12 Juni 1935 umur 85 taun yaiku Uskup Emeritus Ketapang sawise makarya
  • Milénium ping 2 Abad: Abad ping 19 Abad ping 20 Abad ping 21 Dasawarsa: 1910 - an 1920 - an 1930 - an 1940 - an 1950 - an Taun: 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938
  • Marlborough Grammar School, banjur ana Brasenose College, Oxford, lulus taun 1935 Sawisé makarya ana pemukiman lan perusahaan teater, dhèwèké dadi kepala
  • sajak Buah Rindu 1941 ingkang dipunserat watawis taun 1928 ngantos taun 1935 saged dipuntingal owahan lirik pantun lan gurit Malayu tunuju sajak ingkang