Back

ⓘ Dhaptar basa




                                               

Pratélaning basa ing Sulawesi

Pratélan basa ing Sulawesi Basa Wotu Basa Bambam Basa Makassar Basa Kioko Basa Taloki Basa Tonsawang Basa Mamasa Basa Tonsea Basa Wawonii Basa Uma Basa Kumbewaha Basa Napu Basa Tukang Besi Kidul Basa Suwawa Basa Andio Basa Toala’ Basa Moma Basa Kaimbulawa Basa Balantak Basa Kaili, Ledo Basa Tondano Basa Enrekang Basa Totoli Basa Kaili, Da’a Basa Seko Tengah Basa Baras Basa Tombulu Basa Sedoa Basa Bolango "#Basa Seko Padang Basa Melayu Makassar Basa Kulisusu Basa Panasuan Basa Koroni Basa Tomadino Basa Talaud Basa Taje Basa Bobongko Basa Kamaru Basa Dondo Basa Tomini Basa Tolaki Basa Lindu ...

                                               

Pratélaning basa ing Indonésia

Cithakan:Pratélan durung pepak Pratélan basa ing Indonésia iki awujud pratélan basa-basa kang ana ing Indonésia. Basa Kluet Basa Batak Toba bbc Basa Tamiangmelayu-aceh Basa Batak btk Basa Alas Basa Melayu Kutai Tenggarong vkt Basa Melayu Ambon Basa Melayu Bukit bvu Basa Melayu Manado Basa Banjar bjn Basa Madura Basa Melayu Maluku Utara Basa Melayu ms Basa Melayu Klasik Basa Melayu Bacan Basa Melayu Sabah Basa Melayu Bali ban Basa Melayu Makassar Basa Melayu Negeri Sembilan Basa Brunei kxd Basa Melayu Kuna Basa Melayu Berau bve Basa Betawi bew Basa Melayu Kutai Kota Bangun mqg Basa Indonési ...

                                               

Penampakan UFO ing Australia

Udakara jam 10:30 esuk tanggal 6 April 1966, akeh siswa lan sawetara staf ing Westall High School saiki diarani Westall Secondary College, ing Rosebank Avenue, Clayton South, Victoria nyekseni a UFO mabur ing sekolahe, banjur mudhun menyang ing mburine sekolah. Ing tanggal 19 Januari 1966, sawijining petani saka Tully, Queensland nglaporake ndeleng ana obyek berbentuk piring gedhe, lan uga diarani "sarang" alang-alang ing rawa ing panggonane UFO.

                                               

Antaséna

Antaséna utawa uga sinebut Anantaséna. Teges tembung ananta yaiku tanpa wates déné sena yaiku njaga, nguwasani, kang mimpin. Ing pedhalangan gagrag Jogjakarta, Antaséna iku anak ragilé Bima/Werkodara. Ibuné Dèwi Urangayu, putriné Hyang Mintuna déwaning iwak ing banyu tawa ing Kisiknarmada muarané Gangga karo Serayu. Wiwit lair urip bareng karo ibu lan éyangé. Ing gagrag Surakarta, Antaséna iku asma liyané Antareja anak pembarepe Werkudara. Ing wayang, Antaséna iku kasatriyané ing Selamirah iya Randhugumbala. Garwané sesilih Dèwi Jenakawati, putriné Janaka/Arjuna. Satriya iki uga raket karo ...

                                               

Uni Éropah

Uni Éropa punika satunggiling organisasi antar-pamarêntahan lan supra-nasional, ingkang dumados saking nagari-nagari Éropa, ingkang wiwit tanggal 1 Januari 2007 sampun gadhah 27 nagari anggota. Persatuan punika dipunadegaken kanthi rujukan Prajanjèn Uni Éropa ing taun 1992. Badan punika gadhah 4 institusi utama: Dewan Uni Éropa, Parlemen Éropa, Pangadilan Éropa lan Komisi Éropa. Saben institusi gadhah Présidhèn piyambak, lan gadhah peran lan tanggel-waler tianmtu. Anggota Uni Éropa inggih punika: Swèdhen wiwit 1 Januari 1995 Latvia wiwit 1 Mèi 2004 Bèlgi wiwit awal Cékia wiwit 1 Mèi 2004 I ...

                                               

Dhaptar dhistrik ing Israel

Ana 6 dhistrik utama ing Israèl, dikenal sajeroning basa Ibrani minangka mehozot lan 13 sub-dhistrik sing dikenal minangka nafot.

                                               

Dhaptar tembung Jawa asal basa Portugis

kanon karambol carambola kaldu caldo kertas carta s = surat-surat) kemeja camisa kréta carreta kutang alcotão kasur colchão kartu cartão kéju queijo kampung campo

                                               

Llanfairpwllgwyngyll

Llanfairpwllgwyngyll utawa Llanfair Pwllgwyngyll minangka desa gedhe lan komunitas pamrentah lokal ing pulau Anglesey, Wales, ing Selat Menai ing jejere Jembatan Britannia lan nyebrang jurang saka Bangor. Loro-lorone dicekak lan dawane jeneng placename digunakake ing macem-macem konteks). Ing Sènsus 2011, populasi ana 3.107, of whom 71% could speak Welsh. ing antarané 71% bisa basa Welsh. Iki minangka pemukiman nomer enem paling gedhe ing pulau kasebut miturut populasi. Wangun dawa jeneng kasebut, kanthi 58 karakter dipérang dadi 19 suku kata, diarani minangka jeneng papan paling dawa ing ...

                                               

Sop mi jagung

Sup mi acorn, diarani dotoriguksu ing basa Korea, minangka sup mi sing kasusun saka mi Korea sing digawe saka glepung acorn utawa pati, uyah, lan kombinasi glepung berbasis biji - bijian. Sup mi acorn bisa digawe saka acorn sing dikumpulake saka spesies wit abang utawa putih lan saben spesies oak menehi rasa sing beda. Label bahan ora ana dhaptar saka jinis wit sing diklumpukake, umume amarga spesies ek akeh lan nambah hibridasi oak, saengga angel dingerteni lan didokumentasikake saben jinis spesies.

                                               

Neapolitan pizza

Pizza Neapolitan uga dikenal minangka Naples -style pizza, yaiku salah sawijining jinis olahan gaya pizza sing digawe nganggo tomat lan keju mozzarella. Kudu digawe karo tomat San Marzano utawa Pomodorino del Piennolo del Vesuvio, sing tuwuh ing dataran gunung vulkanik ing sisih kidul Gunung Vesuvius, lan Mozzarella di Bufala Campana, sebutan keju asal sing dilindhungi digawe karo susu saka kebo sing ditandur ing kawasan rawa Campania lan Lazio ing negara semi-liar, utawa "Fior di Latte di Agerola", mozzarella susu sapi digawe khusus ing komune Agerola. Pizza Neapolitan minangka produk Dij ...

Churchkhela
                                               

Churchkhela

Churchkhela minangka salah sawijining panganan tradisional Georgia permen sing kaya lilin. Úa utama sing anggur kudu, perkakas, lan glepung. Almond, kenari, kemiri, lan coklat lan kadang kismis diikat nganggo tali, dicelupake nganggo jus anggur utawa jus buah sing kenthel banjur dikeringake kanthi sosis. Teknologi tradisional churchkhela ing wilayah Kakheti ditulis ing dhaptar Warisan Budaya Intangible ing Georgia taun 2015.

Sop ezogelin
                                               

Sop ezogelin

Sup Ezogelin utawa sup Ezo gelin minangka sup umum ing masakan Turki. Bahan utama yaiku bulgur lan lentil abang. Asal sup kasebut diwenehake kanggo Ezo panganten wanita saka Gaziantep. Bahane yaiku lentil abang, beras, bulgur, minyak zaitun, mentega, bawang, bawang putih, tomat, tempel tomat, paprika, mrica panas, mint garing, mrica ireng, lan uyah ; biasane disajekake nganggo irisan jeruk nipis.