Back

ⓘ Provinsi




                                               

Provinsi

Provinsi utawa propinsi iku jeneng siji pamérangan wewengkon administratif ing sangisoré wewengkon nasional. Tembung iki minangka tembung silihan saka basa Walanda provincie kang asal saka basa Latin lan pisanan dipigunakaké ing Kakaisaran Romawi. Kamungkinan tembung iki asal saka tembung provincia ", kang tegesé laladan kakuwasaan, yaiku asal saka tembung pro lan vincia ".

                                               

Provinsi Mekkah

Mekah utawi Makkah al Mukarramah utawi saged dipunsingkat Makkah. Makkah minangka kutha ingkang wonten ing Arab Saudi. Kutha punika dados tujuan utama kaum muslimin kanggé njangkepi ibadhah haji, wonten ing kutha punika wonten satunggal yasan utama ingkang kaaran Masjidil Karam kanthi Kabah ingkang wonten ing salebetipun. Yasan Kabah punika dipundadosaken patokan arah kéblat kanggé ngibadah salat umat Islam wonten ing donya. Kutha punika minangka kutha ingkang suci kanggé umat Islam kaliyan papan miyosipun Muhammad

                                               

Kotabumi Kidul, Lampung Lor

Kotabumi Kidul basa Indonésia: Kotabumi Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn Lampung Lor provinsi Lampung. Kabupatèn Lampung Lor

                                               

Teon Nila Serua, Maluku Tengah

Kacamatan Teon Nila Serua iku kacamatan ing Kabupatèn Maluku Tengah Provinsi Maluku. Kabupatèn Maluku Tengah

                                               

Tapalang Kulon, Mamuju

Kacamatan Tapalang Kulon basa Indonésia: Tapalang Barat, iku kacamatan ing Kabupatèn Mamuju Provinsi Sulawesi Kulon. Kabupatèn Mamuju

                                               

Abung Wétan, Lampung Lor

Abung Wétan basa Indonésia: Abung Timur, iku kacamatan ing Kabupatèn Lampung Lor provinsi Lampung. Kabupatèn Lampung Lor

                                               

Mattiro Bulu, Pinrang

Kacamatan Mattiro Bulu iku kacamatan ing Kabupatèn Pinrang Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Pinrang

                                               

Ujung Bulu, Bulukumba

Kacamatan Ujung Bulu iku kacamatan ing Kabupatèn Bulukumba Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Bulukumba

                                     

ⓘ Provinsi

  • Provinsi utawa propinsi iku jeneng siji pamérangan wewengkon administratif ing sangisoré wewengkon nasional. Tembung iki minangka tembung silihan saka
  • ketata saking 34 provinsi sing racaké kasil pemekaran - pemekaran saking provinsi induk. Awale ing Indonésia ana 8 provinsi ya iku: provinsi Sumatra, Jawa
  • ing Polen ana 16 provinsi anyar. Wates - wates provinsi iki dhedhasar tlatah - tlatah utawa regio historis ing Polen. Provinsi - provinsi anyar iki jembaré
  • Daftar iki yaiku 12 provinsi ing Walanda: Pratélan geminte ing Walanda Lemah lan banyu.
  • Provinsi Wielkopolskie Polen województwo wielkopolskie iku provinsi utawa angka woiwoda - n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Poznań. Sing ndunungi
  • Provinsi Malopolskie Polen województwo małopolskie iku provinsi utawa angka woiwoda - n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Kraków. Sing ndunungi cacahé
  • Provinsi Podlaskie Polen województwo podlaskie iku provinsi utawa angka woiwoda - n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Białystok. Sing ndunungi cacahé
  • Turki dipérang dadi 81 provinsi basa Turki: iller. Sawijining provinsi kanthi administrasi dibawahi vali Saben provinsi dipérang sajeroning sawatara
  • Provinsi Święty Krzyż utawa tegesé Provinsi Salib Suci Polski województwo świętokrzyskie iku provinsi utawa angka woiwoda - n ing Polen. Provinsi iki
  • Groningen basa Groningen: Pervìnzie Grönnen iku sawijining provinsi ing Walanda. Groningen dumunung ing sisih lor Walanda. Kutha krajané Groningen yaiku