Back

ⓘ Kutha ing Massachusetts




                                               

Boston

Boston iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Massachusetts ing Amérikah Sarékat; madeg ing taun 1630 minangka koloni utama Parusahan Lempongan Massachusetts. Boston uga dadi kutha krajan saka wewengkon ora resmi New England. Kutha iki salah siji kutha tuwa dhéwé lan paling sugih ing A.S., kanthi basis ékonomi ing babagan pendhidhikan, perawatan kaséhatan, kauangan, lan tèknologi canggih. Jeneng julukané kalebu "Beantown", "The Hub", lan "Atena Amérika", amarga pengaruhé marang budaya, intelektual, lan pulitik.

                                               

Cambridge, Massachusetts

Cambridge, jeneng pepaké City of Cambridge, iku kuthamadya sing duwé fungsi minangka pérangan kutha ing Metropolitan Boston. Ing taun 2000 sing ndunungi cacah 101 355 jiwa. Cambridge dumunung ing sisih kulon Kali Charles, minangka salah siji kutha sing diadegaké déning kolonis Puritan ing Lempongan Massachusetts. Ing Cambridge ana Massachusetts Institute of Technology, Harvard University lan Radcliffe; 3 pawiyatan luhur tuwa dhéwé ing Amérikah Sarékat. Komponis Leroy Anderson lair ing kutha iki. Cambridge iku kutha pelajar ing Massachusetts, Amérikah Sarékat, sing dijenengi kanggo ngurmati ...

                                     

ⓘ Kutha ing Massachusetts

  • Charles, minangka salah siji kutha sing diadegaké déning kolonis Puritan ing Lempongan Massachusetts Ing Cambridge ana Massachusetts Institute of Technology
  • Massachusetts iku siji praja ing Amérikah Sarékat. Jeneng resminé yaiku Commonwealth of Massachusetts Kutha krajané dumunung ing kutha Boston. Kutha
  • Boston iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Massachusetts ing Amérikah Sarékat madeg ing taun 1630 minangka koloni utama Parusahan Lempongan Massachusetts
  • parlemen Cambridge. Sajeroning basa umum ing Amérikah Sarékat, Cambridge kerep tegesé Cambridge, Massachusetts kutha cedhak Boston, papan Universitas Harvard
  • John Calvin Coolidge, Jr. lair ing Plymouth, Vermont, 4 Juli 1872  pati ing Northampton, Massachusetts 5 Januari 1933 ing umur 60 taun uga dikenal kanthi
  • nalika ing Boston, Massachusetts ora ana anggota band sing saka kutha iku. Steven Tallarico Tyler Joe Perry, lan Tom Hamilton uga kapethuk ing kutha Sunapee
  • . Pratélan kutha krajan ing ngisor iki wujud dhaftar kutha krajan, ing Amérikah Sarékat. Washington, DC wis dadi kutha krajan nagara wiwit taun 1800.
  • Chaubunagungamaug, uga dikenal minangka Webster Lake, iku sawijining tlaga ing kutha Webster, Massachusetts Dununge cedhak karo wates Connecticut lan jembaré 1.442 hektar
  • praja ing Amérikah Sarékat. Kutha krajané yaiku Montpelier lan kutha gedhé dhéwé yaiku Burlington. Vermont wewatesan ing sisih kidul karo Massachusetts ing
  • péranganing Massachusetts Indhustri iwak kalebu lobster, dadi pérangan wigati ing ékonomi tradisionalé. Pariwisata uga dadi indhustri wigati ing Maine iring
  • iku kutha ing Attika, Yunani, ing sisih kidulé pusat Atena. Pedndngk Piraeus cacahé 175.697 jiwa 2001 Marseille, Prancis Worcester, Massachusetts Amérikah
  • jejuluk Juan Cena Mr. P, lan The Prototype. Cena lair ing kutha West Newbury, Massachusetts nalika tanggal 23 April 1977 Cena miwiti dadi pegulat