Back

ⓘ Lamiales




Lamiales
                                     

ⓘ Lamiales

Lamiales iku salah siji bangsa tetuwuhan ngembang sing kalebu sajeroning klad euasterids I, asterids, core eudicots, eudicots. Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Asteridae, kelas Magnoliopsida.

Bangsa iki kapérang saka 23 suku, 1.059 marga, lan 23.275 jinis:

  • Stilbaceae
  • Gesneriaceae
  • Plocospermataceae
  • Byblidaceae
  • Thomandersiaceae
  • Paulowniaceae
  • Tetrachondraceae
  • Linderniaceae
  • Orobanchaceae
  • Carlemanniaceae
  • Schlegeliaceae
  • Phrymaceae
  • Pedaliaceae
  • Oleaceae
  • Lamiaceae
  • Acanthaceae
  • Bignoniaceae
  • Lentibulariaceae
  • Scrophulariaceae
  • Verbenaceae
  • Calceolariaceae
  • Martyniaceae
  • Plantaginaceae

Saliyané iku ana uga rong marga sing durung bisa dilebokaké sajeroning suku tinentu: Peltanthera lan Rehmannia.