Back

ⓘ Batalyon ing TNI-AD




                                               

Batalyon infanteri

Batalyon infanteri utawa dicekak Yonif iku tataran ékan dhasar tempur ing sangisoré brigade utawa rèsimèn kang dumadi saka Markas, Kompi Markas angkudan, kasehatan, komunikasi utawa perhubungan, perbekalan lan liyané), Kompi Senapan lan Kompi Bantuan. Batalyon infantri bisa dadi pérangan taktis saka sawijining brigade lan bisa uga madeg dhéwé kanthi tugas taktis lan administrasi.

                                     

ⓘ Batalyon ing TNI-AD

  • utawa Letnan Kolonel. Sajeroning siji batalyon racaké ana 3 - 6 kompi. Sajeroning nyusun sawijining yonif, TNI - AD migunakaké Tabel Organisasi Peralatan
  • kavaleri ing lingkungan TNI - AD Batalyon Kavaleri racaké dumadi saka 3 Kompi Pemukul, lan 1 Kompi Markas. Markas Kompi Batalyon Kavaleri racaké nyebar ing sawatara
  • Kompi Berdiri Sendiri dicekak BS sajeroning TNI - AD iku ora dumunung ana sangisoré batalyon nanging ana ing sangisoré Divisi, Brigade, Komando Teritorial
  • Guru Militer Sekolah Calon Perwira Angkatan Darat Secapa AD 1982 1984 Komandan Batalyon Infanteri Danyonif 514 Kostrad 1985 1987 Komandan Kontingen
  • Unteroffizier Amérikah Sarékat: Staff Sergeant Èlmu militèr Infantri Situs Departemen Pertahanan Indonesia Situs TNI Situs TNI AD Cithakan: Ékan militèr