Back

ⓘ Anacardiaceae




                                               

Jambu ménté

Jambu ménté utawa jambu mété ya iku jinis tuwuhan saka suku Anacardiaceae kang asalé saka Brasil lan duwé "woh" kang bisa dipangan. Kang kondhang saka jambu mété ya iku kacang mété utawa kacang ménté ; wijiné kang racaké digaringké lan digoreng kanggo digawé panganan. Kanthi cara botani, tuwuhan iki dudu anggota jambu-jambuan apamanèh kacang-kacangan, nanging malah luwih cedhak kekerabatannè karo pelem.

                                     

ⓘ Anacardiaceae

  • Suku pelem - peleman utawa Anacardiaceae iku suku anggota tetuwuhan ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki dilebokaké sajeroning bangsa Sapindales
  • 2003 nyantumaké suku - suku ing ngisor iki minangka anggota Sapindales: Anacardiaceae suku pelem - peleman Biebersteiniaceae Burseraceae Kirkiaceae dilebokaké
  • yaiku tetuwuhan woh kang kagolong ing kulawarga suku pelem - peleman Anacardiaceae Tetuwuhan iki misuwur karan jeneng ambarella, hog plum, hevi Filipina
  • jambu mété Anacardium occidentale ya iku jinis tuwuhan saka suku Anacardiaceae kang asalé saka Brasil lan duwé woh kang bisa dipangan. Kang kondhang
  • Rau  Dracontomelon dao ya iku tuwuhan saka kulawarga Anacardiaceae Tuwuhan iki uga karan rao, dahu utawa dau. Wit rau dhuwure bisa nganti 30 meter
  • kalebu ing marga Mangifera, kang kapérang saka 35 - 40 anggota, lan suku Anacardiaceae Jeneng ngèlmiahé yaiku Mangifera indica. Genus Mangifera duwé 62 spésies
  • Mangifera ya iku jeneng marga ing suku pelem - peleman utawa Anacardiaceae Jumlah anggotane kurang luwih ana 35 - 40 jinising pelem - peleman kang kasebar
  • Buchanania florida yaiku salah sawijining wit - witan kan kelebu kulawarga Anacardiaceae Wit iki gedhé lan dhuwuré bisa nganti 35 mèter. Dhiamèter galihé uga
  • jeneng èlmiyah Mangifera laurina Blume ya iku wit taunan saka kulawarga Anacardiaceae Ing basa Indonésia, tetanduran iki sinebut uga mangga pari. Wit iki
  • suku 6. Hippocastanaceae suku 7. Aceraceae suku 8. Burseraceae suku 9. Anacardiaceae suku 10. Julianiaceae suku 11. Simaroubaceae suku 12. Cneoraceae suku
Rau
                                               

Rau

Rau, ya iku tuwuhan saka kulawarga Anacardiaceae. Tuwuhan iki uga karan rao, dahu utawa dau. Wit rau dhuwure bisa nganti 30 meter lan kang tanpa pang bisa nganti 20 meter. Klikane werna klawu-soklat utawa soklat semu abang lan nglocop sethithik. Kayune payu didol. Wohe sapadha klengkeng, legi lan bisa dipangan.Cithakan:Lang-tl