Back

ⓘ Arab Saudi




                                               

Arab Saudi

Arab Saudi utawa Saudi Arabia utawa Karajan Arab Saudi iku nagara ing Asia. Kutha krajané yaiku: Riyadh. Sing ndunungi kira-kira ana 25 yuta. Arab Saudi iku nagara Arab kang dumunung ing Jazirah Arab. Nduwèni iklim ara-ara lan wewengkoné sapérangan dumadi saka segara wedhi lan segara wedhi utawa ara-ara pasir kang paling jembar yaiku Rub Al Khali. Wong Arab nyebut tembung segara wedhi nganggo tembung sahara. Nagara Arab Saudi iki wewatesan langsung searah pandom jam saka arah lora karo Yordania, Irak, Kuwait, Lempongan Pèrsi, Uni Emirat Arab, Oman, Yaman, lan Segara Abang. Jeneng Saudi asa ...

                                               

Madain Shaleh

Madain Shaleh iku kutha kuna kang mapan ing lor Hejaz, kurang luwih 25 km saka kutha Al-Ula. Nalika jaman biyèn kutha iki dipanggoni déning Kaum Tsamud lan Nabatea nalika 3000 taun SM, ing jaman Nabi Nuh nganti jaman Nabi Musa. Banjur Madain Shaleh wektu iku dikenal kanthi jeneng Al-Hijr bukit pasir. Jeneng Al Hijr digunakaké nganti abad 14 Masehi. Madain Saleh dianggep salah siji situs arkéologi kang wigati ing Arab Saudi. Papan iki uga asring diarani kutha krajan Monumen, amarga ing kana akèh monument kang jenise uga akèh. Ing kana ana prasasti kang diukir ing watu, ana uga kuburan ing p ...

                                     

ⓘ Arab Saudi

  • Arab Saudi utawa Saudi Arabia utawa Karajan Arab Saudi iku nagara ing Asia. Kutha krajané yaiku: Riyadh. Sing ndunungi kira - kira ana 25 yuta. Arab Saudi
  • Aziz al - Saud Arab عبد الله بن عبد العزيز آل سعود, lair 1 Agustus 1924  pati 22 Januari 2015 ing umur 90 taun inggih punika Raja Arab Saudi kaping enem
  • gendéra Arab Saudi dianggep suci, saha gendéra Arab Saudi ora bisa jlentrehake ing klambi utawa piranti - piranti kang liya kejaba gendéra. Arab Saudi uga mbantah
  • Arab Qatar Bahrain Sacara géologi, tlatah iki luwih bener karan Anak Bawana Arab sebab duwé plat tektonik dhéwé, yaiku Plat Arab Nagara Arab Saudi amèh
  • Pandhémi koronavirus 2019 ing Arab Saudi kacathet kapisan nalika 2 Maret 2020 ya iku saka warga Arab Saudi kang budhal saka Iran lumantar Bahrain. Kasus
  • sing saiki diarani Arab Saudi Cacah panuturé ana wong 225 yuta. Kajaba iku basa Arab uga basa sembahyangan ing agama Islam. Basa Arab kanggo nglampahi
  • Agama ana ing Arab Saudi iku Islam. Kabébasan milih agama ana ing nagara iki diwatesi. Wujud resminé Islam ana ing kéné iku Sunni sekang madahab Hambali
  • Arab bisa ateges: Wong Arab Suku Arab - Indonésia Abjad Arab Laut Arab Sastra Arab Marga Arab Kopi Arabia Ing Wétan Tengah Nagara Arab Saudi Nagara Uni Emirat
  • Kaamiran Arab Manunggal Kaamiran Arab Manunggal dumunung ing kidul kulon Asia lan diubengi Lempongan Oman lan Lempongan Pèrsi antarané Oman lan Arab Saudi Nagara