Back

ⓘ Tokoh Dinasti Han




                                               

Wang Zhaojun

Wang Qiang kang kondhang kanthi jeneng Wang Zhaojun yaiku sawijining wanita ayu saka patang wanita ayu Tiongkok. Kandhane ayune bisa nyeblokake banyak-banyak kang lagi mabur. Kulawarane manggon ana ing panggonan kang saiku ana ing kabupatèn Xingshan, provinsi Hubei ing tlatah kidul kraton Han barat. Lelungane ana ing Xiongnu, dhèwèké uga dikenel nggango jaket wulu sinambi metik piranti musik pipa lan nunggang keledai. Gambaran iki kang identik karo Wang Zhaojun.