Back

ⓘ Prancis




                                               

April Mop

April Mop utawi ing Basa Inggris punika April Fools Day punika pengetan saben tanggl 1 April. Ing kulon, saben tanggal 1 April dipun-pengeti dinten April Mop. Ing dinten punika pikantuk lan sah kemawon manawi tiyang ngapusi, ngganggu kanca sanèsipun, utawi damel kejutan dhateng tiyang sanès. Ing nagara kados ta Inggris lan Australia sarta Afrika Selatan, guyonan punika namung kénging dumugi awan utawi sadèrèngipun awan kemawon. Tiyang ingkang ngginakaken guyonan punika sasampuinpun tengah dinten dipunsebat April Mop. Nanging ing nagara sanès kados ta Kanada, Prancis, Irlandia, Italia, Rusl ...

                                               

Arche de la Défense

Grande Arche de la Fraternité ya iku sawijining monumèn kang manggon ana ing distrik bisnis La Défense ing sisih kulon Paris. Monumèn iki uga dikenal kanthi jeneng Arche de la Défense utawa La Grande Arche. Kompetisi kang dianakake déning présidhèn Perancis, François Mitterand. Arsitèk Denmark, Johann Otto von Spreckelsen ngrancang èntri kanggo didadèkaké Arc de Triomphe versi abad kaping-20: ya iku sawijining monumèn kanggo kamanungsan saka kajayan militèr, Konstruksi monumèn iki diwiwiti nalika taun 1982. Sawisé Spreckelsen tilar donya ya iku taun 1987, kancané, arsitek Prancis Paul Andr ...

                                               

Automobiles Gonfaronnaises Sportives

Automobiles Gonfaronnaises Sportives inggih punika konstruktor balap alit saking Prancis, ingkang ndhérék manéka macem balap mobil sadangu 30 taun, kalebet Formula 1 saking taun 1986 dumugi taun 1991.

                                               

Bangsa Prancis

Bangsa Prancis ya iku golongan ètnis utawa bebrayan kang nyebut idhèntitas nasionalé minangka bebrayan Prancis lan duwé manéka variasi adhédhasar saben laladan. Kejaba iku, bangsa Prancis uga bisa ditegesi: Padunung asli Prancis lan emigran Prancis lan trahé. Padunung Prancis lan/utawa warganagara Prancis.

                                               

Citadis

Citadis iku trèm lanté andhap ingkang dipundamel déning Alstom ing La Rochelle, Perancis, lan Barcelona, Spanyol. Trem punika dipun-ginakaken ing sadaya wewengkon donya, ing Paris, Lyon, Montpelier, Bordeaux, Orléans, Rotterdam, Barcelona, Dublin, Melbourne, Katowice lan Gdańsk.

                                               

Cleres

Cleres ya iku komune ing Seine-Maritime departemen ing Haute-Normandie ing tlatah lor Prancis. Anane tetanèn lan kehutanan désa ana ing pinggir-pinggir kali Clerette, ing Pays de Caux, kira-kira 17 mil 27 km timur laut saka Rouen, ing persimpangan D2, D6, D53 lan dalan D100. SNCF duwé TER stasiun kereta api ana ing kutha.

Bayeux
                                               

Bayeux

Bayeux iku sawijining commune ing département Calvados ing Normandia, lor-kulon Prancis. Commune iki duwé padunung 13.656 jiwa lan iki uga dadi kutha nagarané Tanah Bessin. Bayeux iku dunungé Dèwangga Bayeux kasimpen, sing nuduhaké prastawa-prastawa sing manuju ing Bedhahing Inggris déning Wong Norman. Bayeux dunungé 270 km sakuloné Paris, lan 31 km saka Caen, ora adoh saka Selat Calais. Saliyané Dèwangga Bayeux, ing kutha iki uga ana katédral sing misuwur.