Back

ⓘ Commelinales




Commelinales
                                     

ⓘ Commelinales

Commelinales iku salah siji bangsa tetuwuhan ngembang sing kalebu sajeroning klad commelinids, monocots miturut Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson sajeroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup sajeroning anak kelas Commelinidae, kelas Liliopsida.

Ana limang suku tetuwuhan sing kagabung ing jeroné miturut sistem APG II:

  • Pontederiaceae kanthi watara telung lusin jinis anggota sing urip ing perairan, kalebu eceng gondhok.
  • Philydraceae limang jinis saka Asia tropis
  • Haemodoraceae kanthi watara 75 spésies
  • Commelinaceae kanthi watara 650 spésies
  • Hanguanaceae rong jinis saka Asia tropis

Sajeroning Sistem Cronquist Commelinales anggotané Commelinaceae lan telung suku sing sajeroning sistem APG II dilebokaké sajeroning Zingiberales.