Back

ⓘ Samodra Pasifik




                                               

Olahan Tuvalu

Masakan Tuvalu, minangka salah sawijining jinis olahan sawijining negara ing Pasifik Tengah, didhasarake ing pokok klapa lan macem-macem spesies iwak sing ditemokake ing samodra lan laguna saka atoll Tuvalu. Pulaka, utawa taro rawa, minangka sumber karbohidrat sing penting. Beras saiki dadi bagean penting ing panganan. Klapa digunakake kanthi macem-macem jinis karo banyu klapa, santen lan daging klapa sing digunakake kanggo rempah-rempah. Maneka panganan cuci mulut sing digawe ing pulo kasebut kalebu klapa lan santen, dudu susu kewan.

                                               

Mu

Mu yaiku bawana legendaris sing ilang. Iki minangka istilah sing dikenalake dening Augustus Le Plongeon, sing nggunakake "Land of Mu" minangka jeneng alternatif kanggo Atlantis. Banjur dipopulerake minangka istilah alternatif kanggo wilayah hipotesis saka Lemuria dening James Churchward, sing negesake manawa Mu ana ing Samodra Pasifik sadurunge karusakan. Arkeolog menehi pratelan babagan Mu menyang kategori pseudoarcheology. Papan Mu ing literatur wis dibahas kanthi rinci ing Lost Continents dening L. Sprague de Camp. Ahli geologi nganggep eksistensi Mu lan bawana Atlantis sing ora bisa di ...

                                     

ⓘ Samodra Pasifik

  • Samodra Pasifik utawi Lautan Pasifik saking basa Spanyol Pacifico, tegesipun tenang mujudaken kumpulan toya paling ageng sa donya. Cakupan samodra punika
  • Wonten gangsal samodra ing bumi inggih punika: Samudra Arktik Samudra Atlantik Samudra Hindia Samudra Pasifik Samudra Kidul Samodra wiyaripun antawis
  • lan Pulo Easter. Wonten ugi pulo - pulo sanès ingkang panggènipun ing Samodra Pasifik nanging pulo - pulo kasebat boten kagolong dados péranganing Oseania
  • ing donya ingkang tegesipun wewengkon dharatan ing antaraning Samodra Pasifik lan Samodra Atlantik. Bawana punika limrahipun kapérang dados Amérika Lèr
  • Samodra Indhi Indonésia: Samudra Hindia iku kumpulan banyu gedhé dhéwé katelu ing donya, nyakup watara 20 lumahing banyu ing bumi. Ing isih lor diwatesi
  • Pulo Howland iku pulo cilik ing Samodra Pasifik lor, ing sacedhaking garis katulistiwa. Pulo iki duwèké Amérikah Sarékat. Pulo iki minangka papan kanggo
  • Sibèri dunungipun saking Pagunungan Ural ngantos dumugi Samodra Pasifik lan dhateng kidul saking samodra Artik dhateng laladan Kazakhstan sisih kidul - tengah
  • wétan lan kidul, lan karo Samodra Pasifik ing kulon. Nagara iki uga kalebu Kapuloan Galapagos Nusantara Colón ing Pasifik watara 965 km sisih kulon
  • Afrika ing sisih wétan samudra. Samudra Atlantika kagandhèng karo Samudra Pasifik ing sisih lor bumi déning Samudra Arktik lan ing sisih kidul bumi déning
  • Amérikah Kidul punika buwana wonten ing antaraning Samodra Pasifik lan Samodra Atlantik ingkang kasambung kaliyan Amérikah Lor ngliwati Tanah Genting
  • Colorado. Nagara baéyan iki dumunung ing tengah - tengah antara Samodra Pasifik lan Samodra Atlantik. Ing taun 2005, Kansas sing ndunungi 2, 744, 687. Bill
  • wewengkon Chūbu, Pulo Honshu Wewengkon prefektur punika madep ing Samodra Pasifik lan ndawa saking kilèn mangetan. Kutha krajanipun punika ing kutha