Back

ⓘ Piperaceae




                                               

Cabé

Cabé utawa, cabai jawa, cabé, lada panjang iku kerabat saka mrica lan kalebu sajeroning suku suruh-suruhan utawa Piperaceae. Dikenal uga minangka cabai solak lan cabia. Tuwuhan asli Indonésia iki populèr minangka tuwuhan obat pekarangan lan tuwuh uga ing alas-alas sekunder dhataran cendhèk. Tuwuhan iki wis suwé dikenal déning wong Romawi lan kerep dikacaukan karo mrica. Ing Indonesia dhéwé woh sing garing kanggo rempah kanggo gawé rasa pedhes. Cabé bisa tuwuh ing lahan sing dhuwuré 0-600 mèter ing sadhuwuré lumahing segara dpl, kanthi curah udan rata-rata 1.259-2.500 mm/taun. Lemah lempung ...

                                               

Suruh

Suruh iaiku kalebu jinis tuwuhan kang uripé mrambat. Suruh kalebu tuwuhan asli Indonésia kang uripé mrambat ing watang utawa bonggol wit liyané. Minangka budaya godhong lan wohé, biyasa dipangan kanthi cara mamah bareng gambir, jambé lan enjet kang diarani nginang. Nanging, mamah suruh wis dikaitaké karo lelara kanker tutuk lan panyusunan squamous cell carcinoma kang duwé sipat malignan. Suruh kang digunakaké, minangka tuwuhan obat fitofarmaka; duwé peranan kang wigati banget ing kauripan uga upacara adat rumpun Melayu. Jinisé suruh iku ana suruh ijo lan suruh abang. Kembang suruh diarani ...

                                               

Suruh abang

Suruh abang ya iku salah sawijiné tuwuhan mrambat sing kalebu ing kulawarga Piperaceae kanthi wujud godhong kaya ati awerna abang rada pérak lan mengkilap, sarta duwé gagang sing thukulé selang-seling. Godhong suruh abang ngandhut senyawa fitokimia ya iku alkoloid, saponin, tanin, lan flavonoid. Wiwit biyèn suruh abang digunakaké wong Jawa kanggo tamba manéka warna jinis lelara lan uga kanggo ubarampé ing upacara adat Jawa. Tuwuhan suruh abang mèmper suruh ing padatan. Sing mbedakaké ya iku mung warna godhongé, ana garis warna abang ing pérangan pinggir lan tengahé. Kajaba kanggo tamba, su ...

                                     

ⓘ Piperaceae

  • Suku Sirih - sirihan utawa Piperaceae iku salah siji suku anggota tetuwuhan ngembang. Suku iki diakoni anané déning akèh sistem klasifikasi tuwuhan. Sistem
  • ya iku suku Aristolochiaceae suku Hydnoraceae suku Lactoridaceae suku Piperaceae suku Saururaceae Sajeroning sistem Cronquist 1981 telung suku pisanan
  • ngasilaké woh. Yèn godhonge diremes mambune arep kaya sawi. kulawarga Piperaceae kapérang saka kira - kira selusin marga lan kira - kira 3000 spésies. Jeneng
  • lolot, karuk utawa kadhuk Piper sarmentosum ya iku tuwuhan kulawarga Piperaceae lan dibudidaya ing Asia Kidul - wétan. Godhonqé asring kaliru karo godhong suruh
  • iku kerabat saka mrica lan kalebu sajeroning suku suruh - suruhan utawa Piperaceae Dikenal uga minangka cabai solak Madura lan cabia Sulawesi Tuwuhan
  • tuwuhan saka Australia lan Indonésia, kalebu Casuarinaceae, Myrtaceae, Piperaceae lan Polygonaceae. Ahli botani iki kacathet sajeroning dhaftar cekakan
  • crocatum ya iku salah sawijiné tuwuhan mrambat sing kalebu ing kulawarga Piperaceae kanthi wujud godhong kaya ati awerna abang rada pérak lan mengkilap, sarta
  • Alliaceae suku bawang - bawangan minangka sumber sayuran bumbu wigati Piperaceae suku sirih - sirihan minangka sumber bumbon crakèn wigati. Arecaceae
  • Plantae Dhivisi: Magnoliophyta Klas: Magnoliopsida Ordho: Piperales Famili: Piperaceae Génus: Piper Spésies: P. nigrum Jeneng binomial Piper nigrum L.