Back

ⓘ Bank




                                               

ATM Bersama

ATM Bersama ya iku jaringan ATM kang kapisan sing mlaku ana ing Indonesia. Jaringan iki didegake déning PT Artajasa Pembayaran Elektronis ing taun 1990 lan nyonto model saka MegaLink, ya iku jaringan ATM saka Filipina. Saiki, jaringan ATM Bersama duwé punjul 80 anggota sing isiné bank lan lembaga saliyané bank.

                                               

Bank Donya

International Bank for Reconstruction and Development utawa Bank Internasional kanggo Pambangunan Manèh lan Perkembangan, kondhang minangka Bank Donya, iku siji organisasi internasional sing diyasa kanggo nglawan kamiskinan kanthi cara mbiyantu biyayani nagara-nagara. Pangoprasian Bank Donya dijaga liwat pambayaran kaya déné diatur déning nagara-nagara anggota. Bank Donya diyasa tanggal 27 Dhésèmber 1945 sawisé ratifikasi internasional ngenani prajanjian sing dimufakati ing Konferensi Bretton Woods sing kaleksanan tanggal 1 Juli–22 Juli 1944. Markas Bank Donya ana ing Washington, DC, AS.

                                               

Bank Pembangunan Asia

Bank Pembangunan Asia iku sawijining institusi finansial pembangunan multilateral sing didhèdhikasi kanggo ngurangi kamelaratan ing Asia lan Pasifik. Bank iki diadegaké taun 1966 kanthi 31 nagara anggota lan saiki wis ngembang dadi 63 nagara. Bank Pembangunan Asia duwé angkah ngentasaké kamlaratan ing tlatah Asia lan Pasifik. Watara 1.7 milyard jiwa ing tlatah mau kalebu mlarat lan ora duwé aksès marang fasilitas lan layanan sing wigati tumrap kauripan. Wiwit madeg ing taun 1966, ADB kasurung déning inspirasi lan dhèdhikasi kanggo ngundhakaké drajad kauripan rakyat ing Asia lan Pasifik. Ka ...

                                               

Citibank

Citibank ya iku bank AS pisanan kang ngenalake ATM nalika taun 1970-an. Citibank diadegaké taun dadi Bank Kutha New York. Nalika taun 1894 bank iki dadi bank gedhé dhéwé ana ing Amérikah Sarékat. Nalika taun 1902 citybank nganakake perluasan menyang donya lan dadi bank pisanan saka AS kang duwé departemen ana ing jaban rangkah. Nalika taun 1930 citibank dadi bank gedhé dhéwé ana ing donya kang duwé cabang punjul 100 cabang kang manggon ana ing 23 nagara. Citibank banjur nganti jenenge dadi The First National City Bank of New York nalika taun 1955, lan dadi First National City Bank nalika t ...

                                               

Oversea-Chinese Banking Corporation

Oversea-Chinese Banking Corporation Limited, kacekak minangka jeneng OCBC Bank,ya iku organisasi jasa kauangan publisitas kang duwé kantor punjer ana ing Singapura, madeg ing taun 1932 amarga Depresi Besar banjur digabungake déning telu bank-bank antarané Chinese Commercial Bank, Ho Hong Bank lan Oversea-Chinese Bank. OCBC Bank dadi salah sijiné bank lokal paling misuwur ing Singapura, minangka aset golongan punjul S4.000.000.000. Bank kang duwé rangking kredit paling dhuwur wewengkon ing Singapura. Sasi November 2010, OCBC Bank kagolong banj lokal gedhé dhéwé ana ing Singapura déning kapi ...