Back

ⓘ Untu




                                               

Kawat Untu

Kawat untu utawa béhel ya iku piranti kang gunané kanggo ngratakaké untu. Miturut jinisé, bracket ing kawat untu duwé ancas kanggo éstétis utawa kosmétik, ana kang bisa dideleng ana kang ora bisa dideleng. Kawat untu ana kang sifaté permanén tegesé ora bisa dibukak lan dipasang manèh, lan ana uga kang nduwéni sipat bisa dipasang lan dibukak. Carané ya iku, kawat untu ngatur, kanthi nyurung lan nahan obahing untu. Perawatan ortho nduwéni tujuwan supaya fungsi omongan, éstésis rai, lambé, lan rahang, lan yèn ngguyu luwih apik lan katon luwih éndah. Prosés saka sepisanan nganti pas karo stand ...

                                     

ⓘ Untu

  • Untu basa krama: waja iku pérangan atos kang ana ing njeron tutuké akèh vertebrata. Untu duwé struktur kang akèh variasiné kang mungelaké untu - untu
  • untu. Sogok untu racaké duwé siji utawa loro pucuk kang lancip kanggo nyukil panganan kang isih kèri ing sela - selaning untu Anané sogok untu iku wis suwé
  • Implan untu ya iku sawijing komponèn bedah awak kang kagayut marang untu Implan untu gunané kanggo ngganti oyodé untu palsu. Wujudé implan iki kaya ta
  • Kawat untu utawa béhel basa Inggris: dental braces ya iku piranti kang gunané kanggo ngratakaké untu Miturut jinisé, bracket pérangan kang némplék
  • Mepandés, Metatah, Mesangih ya iku tradhisi ngethok untu utawa magas untu kanggo bocah lanang utawa wadon kang wus ngancik umur baligh dewasa Sejatiné
  • Konsonan gigi utawa Konsonan untu utawa konsonan dental iku konsonan sing dumadi amarga ilat nyentuh untu dhuwur, kaya t d n lan l ing sawatara
  • Sikat untu ya iku piranti kanggo ngresiki untu kang awujud sikat cilik lan ana gagangé.Odhol bisa ditambahake wektu sikatan. Sikat untu kapérang kanthi
  • untu ya iku cawang èlmu antropologi sing nlatèni untu - untu kanggo ngrèkonstruksi pola pakaryan, rupa - rupa lelara untu lan nutrisi sarta èvolusi untu
  • Mgr. Benedictus Estephanus Rolly Untu M.S.C. lair ing Lembean, Kauditan, Minahasa Utara, Sulawesi Utara, 4 Januari 1957 umur 64 taun iku uskup ndik
  • Muara Untu iku désa ing Kacamatan Murung, Kabupatèn Murung Raya, Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Pemkab Murung Raya Master Wewengkon ing situs BPS