Back

ⓘ Jangkrik




                                               

Roti isi timun

The sandwich timun tradisional dumadi saka irisan-irisan lancip saka timun diselehake antarane rong irisan-irisan lancip saka crustless, entheng buttered putih roti. Sandwich asalé ing Inggris, lan varian modern, umumé saka Amerika Serikat asal, introduce krim keju, disigar dill utawa rempah-rempah lan salmon, lan bisa dadi roti coklat, utawa crusted roti putih. Siji varian khusus AS kalebu benedictine, panyebaran empuk ijo sing digawe saka timun lan keju krim Sandwich timun paling asring disajikake kanggo cemilan ringan utawa teh sore, panganan ringan sing disedhiyakake ing wayah sore, ut ...

Jangkrik
                                     

ⓘ Jangkrik

Jangkrik iku kéwan kang kalebu kulawarga Gryllidae, yaiku jinis gegremet kang isih kerabat karo walang, duwé awak rata lan sungut dawa. Jangkrik iku omnivora, ditepungi mawa swarané kang mung diasilaké déning jangkrik lanang. Swara iki minangka narik jangkrik wadon lan nulak jangkrik lanang liyané. Suwara jangkrik iki saya seru kanthi munggahé suhu ing papan saubengé. Ana watara 900 spésies jangkrik.

Jangkrik wis diingu manungsa kawit biyèn, lan ing Asia dianggep panggawa kabegjan. Ing Caraguatatuba, Brazil, jangkrik ireng ing jeron ruangan dipercaya minangka tenger tekané lelara, jangkrik ijo tengering pangarep-arep, lan jangkrik klawu tetenger dhuwit. Sajeroning komèdi, suwara jangkrik lumrahé dipigunakaké kanggo nengeri lawakan kang ora lucu lan ora gawé wong ngguyu.

                                     

1. Jinising

  • Bedah Galeng yaiku kang ana ing galengan lan wujud awaké luwih gedhé
  • Gangsir
  • Bambang Pring yaiku jangkrik kang urip sakngisoré wit pring
  • Jerabang yaiku jangkrik kang wernané abang
  • Jaliteng yaiku jangkrik kang kanthi warna ireng
  • Jelanda yaiku jangkrik kang warna awaké abang kabèh