Back

ⓘ Lair 1748




                                               

Basa Ellas Katarewusah

Basa Ellas Katarewusah yaiku wujud parijaga saka basa Ellas Modheren kang lair ing pungkasan abad kaping 18 Masehi kanthi dalan tengah antaraning basa Ellas Kuna lan basa Ellas Dhimotiki jaman iku. Wiwitane, basa iki akeh digunakake kanggo basa sastra lan basa parijawat sarta arang digunakake kanggo basa padinan. Ing abad kaping 20 Masehi, basa iki mundhak digunake kanggo urusan parijawat dan parikara nganti Nayaka Wiyata Jorjiyos Rallis nggawe basa Ellas Dhimotiki dadi nagarabasa Ellas ing taun 1976 Masehi lan ing taun 1982 Masehi Nayaka Agung Andhreyas Papandhriyu ngilangake tatalaku bau ...

                                     

ⓘ Lair 1748

  • Antoine Laurent de Jussieu 12 April, 1748 - 17 September, 1836 iku ahli botani saka Prancis, misuwur minangka sing sapisanan ngusulaké klasifikasi tetuwuhan
  • Weishaupt, filsuf Jerman lair 1748 30 November Paus Pius VIII lair 1761 8 Dhésèmber Benjamin Constant, panulis Swiss lair 1767 17 Dhésèmber Simón
  • Milénium ping 2 Abad: Abad ping 17 Abad ping 18 Abad ping 19 Dasawarsa: 1720 - an 1730 - an 1740 - an 1750 - an 1760 - an Taun: 1745 1746 1747 1748 1749 1750 1751
  • Johann Bernoulli Basel, 27 Juli 1667 - 1 Januari 1748 panjenengané ahli matematikawan Swiss. Johann sadulur sakandung Jakob Bernoulli, bapa kanthi nama
  • widyanara lan ulu revolusiyoner Adhamanthiyos Korays Adamantios Korais taun 1748 - 1833 Masehi Lulusan saka pawiyatan dhuwur Monthpelliyer Montpellier
  • ngasta negarinipun wonten ing salebeting Perang Pewaris Austria 1740 1748 lan Perang Pitung Taun 1756 1763 Pulitik lebet - negarinipun ngidinaken
  • November 1763, ngrancang modèl astronomikal an mekanikal sarta ing taun 1748 James Ferguson miwiti kuliah umum kanggé filsafat èkspèrimental. Punika dipunampahi
  • ingkang saged dipunpirsani saking kutha kelairan nalika tanggal 25 Juli, 1748 Nalika taun 1751 piyambakipun nyambut damel kaliyan Joseph Nicolas Delisle
  • nanging sawatara tokoh uga misuwur minangka filsuf. Pratélan iki digawé kanthi urutan taun lair kanggo nuduhaké arah lan prabawa tumrap pamikiran pulitiké.
  • Jean - Francois Ochard, sadèrèngipun dados muridipun Jacques - Louis David 1748 - 1825 Ing pasisir Normandia, piyambakipun kapanggih kaliyan Eugène Boudin