Back

ⓘ Arsitèktur Turki




                                               

Bishkek

Bishkek, dipundiriakèn ing taun 1878, inggih punika kutha krajan Kirgizstan. Saking 1926 ngantos 1991, kutha punika dipuntèpang kaliyan asma Frunze, ingkang dipunpèndhèt saking pemimpin militèr Bolshevik Mikhail Frunze. Ing basa Kirgiz, Bishkek inggih punika sawijining tong susu kanggé memfermentasi susu jaran wadon, minuman nasional Kirgizstan. Secara arsitèktur, Bishkek punika kutha kaliyan jalan ageng ingkang lebar lan yasan umum bermarmer sarta apartemen bercorak Uni Soviet. Wangunan-yasan mau dipuntata berpola papan main dam. Sebagian ageng jalan raya dipunapit ing kalih sudut déning ...

                                     

ⓘ Arsitèktur Turki

  • sisih bangunane, masjid iki kathat merkoleh prabawa saka gaya arsitèktur Melayu, Turki Arab lan India. Tjokrosaputro, Teddy 2011 100 Masjid Terindah
  • persegi, arsitèktur punika arsitèktur Asia Selatan, Arab, lan Turki Masjid Shah Faisal kasebat dados salah satunggalipun tuladha arsitèktur Islam modern
  • pertama IBM Turki Dhèwèké sinau ing Sekolah Menengah Umum Amérika Robert College ing Istanbul. Banjur dhèwèké jukuk program arsitèktur ing Universitas
  • Movement 5 Serbia anayar New Serbia 4 Arsitèktur Kragujevac nuduhaké campuran saka loro kaya kang béda - béda - Turki tradhisional saiki wis mèh ilang lan
  • masjid malih, ing Istanbul, Turki Misuwur kanthi kubahé kang gedhé, wangunan iki dianggep lambang utawa conto Arsitèktur Bizantium. Wangunan iki dadi
  • linapis prado utawi turahan emas. Kanthi cara umum, arsitèktur masjid ndhereki tipologi arsitèktur masjid ing Timur Tengah kanthi ciri kubah, minaret menara
  • utawa modhèren. Madahab iki akèh diamalaké déning muslim sunni ing Mesir, Turki anak - bawana Indhi, Tiongkok, lan Afrika Kulon. Udakara 30 muslim nganut
  • Pura Topkapı Basa Turki Topkapı Sarayı iku pura ing Istanbul, Turki kang dadi panggonan resmi lan utama ing kutha kanggo Sultan Ottoman, wiwit taun
  • Taj Mahal iku monumèn kang dadi tuladha gawéan arsitèktur muslim India. Taj Mahal uga kondhang dadi tandha tresna abadi Kaisar Shan Jahan kanggo garwané
  • ingkang dipunlindungi kaliyan undhang - undhang. Musiyum punika gadhah aji arsitèktur kolonial saha sajarah ingkang saged nuwuhaken kawigatèn wonten ing pariwisata
  • Walanda: Mevlana Moskee. Basa Turki Mevlana Camii ya iku masjid ing kulon lor Rotterdam, Walanda kang mligi nglayani muslim Turki - Walanda. Masjid iki pinilih