Back

ⓘ Kutha ing Jambi




                                               

Kutha Jambi

Artikel iki ngenani Jambi minangka siji kutha. Deleng uga artikel Provinsi Jambi. Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Jambi iku kutha sisan minangka kutha krajan Provinsi Jambi. Kutha Jambi sing wiwitané karan uga Tanah Pilih wis dadi pusat pamaréntahan wiwit jaman Kerajan Melayu Jambi. Semboyan Kutha Jambi yaiku Tanah Pilih Pesako Betuah. Kutha Jambi diwelah dadi rong laladan déning Kali Batanghari. Rong laladan iki bisa ditekani kanthi migunakaké prahu motor utawa liwat kreteg Aur Duri. Kutha Jambi kapérang dadi 8 kacamatan: Kota Baru Jelutung Pelayangan Pasar Jambi Jambi Selatan Jambi ...

                                     

ⓘ Kutha ing Jambi

  • ngenani Jambi minangka siji kutha Deleng uga artikel Provinsi Jambi Cithakan: Kutha krajan provinsi Kutha Jambi iku kutha sisan minangka kutha krajan
  • Ig ngisor iki pratélan kabupatèn lan utawa kutha ing Jambi
  • Provinsi Jambi iku ketata saking 9 kabupatèn lan 1 kutha Kutha krajané yaiku Jambi Kabupatèn Bungo Kabupatèn Kerinci Kabupatèn Merangin Kabupatèn Muaro
  • Jambi. Krom 1954 uga ngandhaké Kutha krajan Karajan Malayu Kuno iku cedhak muara Kali Batanghari ing Jambi Ing Jambi pinggiré Kali Merangin ditemoké
  • sing ndunungi 294, 408 jiwa. Jambi Pratélan kabupatèn lan kutha ing Indonésia Situs Dinas Pendidikan abupaten Muarojambi Cithakan: Kabupatèn Muaro Jambi
  • masjid tuwa dhéwé ing kutha Jambi provinsi Jambi Masjid iki dumunung ing sebrang pusat Kutha Jambi sing dibelah Kali Batanghari, persisé ing kawasan Olak
  • Pos TV Jambi ya iku stasiun télévisi swasta ing Kutha Jambi Provinsi Jambi Jek TV ya iku télévisi swasta regional kapindho ing Provinsi Jambi Jek TV
  • kabupatèn ing Provinsi Jambi Jembar wewengkon 4.200 km² kanthi populasi 300.000 jiwa. Kutha krajané ya iku Sungai Penuh. Jambi Pratélan kabupatèn lan kutha ing
  • Jabung Wétan iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Jambi Jembar wewengkoné 5.443 km² kanthi populasi 176.771 jiwa. Kutha krajané Muarasabak. Kabupatèn ini