Back

ⓘ Verbenaceae




                                               

Jati (tanduran)

Jati iku sajinis wit pengasil kayu sing mutuné dhuwur. Wité gedhé lan kenceng, bisa tuwuh nganti 30-40 m. Godhongé amba lan luruh ing mangsa katiga. Jati dikenal ing donya kanthi jeneng teak basa Inggris. Jeneng iki asal saka tembung thekku തേക്ക് sajeroning basa Malayalam, basa ing praja Kerala ing India kidul. Jeneng èlmiah jati ya iku Tectona grandis L.f.

                                     

ⓘ Verbenaceae

  • Verbenaceae iku salah siji suku anggota tetuwuhan ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki kalebu sajeroning bangsa Lamiales. Kajian filogenetis
  • Schlegeliaceae Scrophulariaceae Stilbaceae Tetrachondraceae Thomandersiaceae Verbenaceae Saliyané iku ana uga rong marga sing durung bisa dilebokaké sajeroning
  • Stachytarpheta jamaicensis ya iku tetuwuhan kang kalebu kulawarga Verbenaceae Wit iki uga duwé jeneng liya ya iku Sekar laru lan Ngadirénggo. Diwènèhi 
  • Moraceae, Streculiae, Fabaceae, Sapindaceae, Dilleniae, Milliceae saha Verbenaceae Ekosistem Wana Jati Wana Jati asalipun saking tuwuhan wonten ing taun
  • Hydrophyllaceae bangsa 3. Lamiales suku 1. Lennoaceae suku 2. Boraginaceae suku 3. Verbenaceae suku 4. Lamiaceae bangsa 4. Callitrichales suku 1. Hippuridaceae suku
  • Plantae Dhivisi: Magnoliophyta Klas: Magnoliopsida Ordho: Lamiales Famili: Verbenaceae Génus: Tectona Spésies: T. grandis Jeneng binomial Tectona grandis Linn
  • family Scrophulariaceae family Stilbaceae family Tetrachondraceae family Verbenaceae order Solanales family Convolvulaceae family Hydroleaceae family Montiniaceae
  • Martyniaceae family Gesneriaceae family Bignoniaceae family Acanthaceae family Verbenaceae family Lamiaceae family Callitrichaceae order Hydrostachyales family