Back

ⓘ Jam




                                               

Big Ben

Big Ben inggih punika lonceng ageng ing menara jam ing Gedhung Parlemen ing Westminster, London. Asma punika ugi dipun-ginakaken kanggé ngurujuk menara punika piyambak. Menara jam dumunung ing sisih lèr Pura Westminster ing Central London ingkang dipunyasa taun 1859. Menara punika dipuntepang kanthi asma Big Ben amargi minangka sebatan kanggé lonceng ingkang paling ageng ing menara jam ingkang sadèrèngipun dipunsebat Bell Ageng. Menara punika nginggilipun 96 mèter lan kirang langkung wonten 400 jangkah ing nginggilipun. Wewangunan punika boten kanggé turis mancanagara. Namung warga Inggris ...

                                     

ⓘ Jam

  • Jam iku unit wektu. Suwéné 1 24 dina. Sak jam bisa dipérang dadi unit wektu sing luwih cilik manèh. Sak jam suwéné padha karo: 60 menit utawa padha karo
  • Minarèt ing Jam utawi Situs Menara Jam Afganistan utawi asring kasebat Situs Jam kemawon inggih punika salah sawijining yasan jam kuna ingkang wonten
  • Jam tangan iku piranti panunjuk wektu kang dianggo ing lengen tangan manungsa. Jam tangan utawa asring uga mau arloji Arloji elektrik kapisan dikenalake
  • Jam sukat utawa jam randhèk basa Inggris: stopwatch ya iku piranti kang kanggo ngukur suwiné wektu kang diperlokaké sajeroning kagiyatan, kaya déné:
  • FC Pars Jam - uga dikenal minangka Pars Jam ya iku siji klub ulah raga ing Jam Bushehr, Iran. Situs web resmi Iran League iranleague.ir. Dibukak
  • Masèhi kirang langkung 365, 25 dinten. Satunggal dinten laminipun 24 jam Satunggal jam laminipun 60 menit, lajeng satunggal menit laminipun 60 detik. Pratélan
  • nomer sèri BL - 4U lan bisa kanggo nganti 696 jam 2G 744 jam 3G nalika standby lan tahan 14 jam 2G 6 jam 3G nalika kanggo nélpon. Déné kanggo sesambungan
  • nomer sèri BL - 4U lan bisa kanggo nganti 888 jam 2G 936 jam 3G nalika standby lan tahan 20 jam 2G 6 jam 3G nalika kanggo nélpon. Déné kanggo sesambungan
  • kanthi nomer sèri BLB - 2 lan bisa kanggo nganti 90 jam - 230 jam nalika standby lan tahan 2 jam - 4 jam nalika kanggo nélpon. Déné kanggo sesambungan, tilpun
  • nomer sèri BL - 5C lan bisa kanggo nganti 490 jam 2G 500 jam 3G nalika standby lan tahan 12 jam 2G 4 jam 30 menit 3G nalika kanggo nélpon. Déné
  • sèri BL - 4U lan bisa kanggo nganti 912 jam 2G 912 jam 3G nalika standby lan tahan 10 jam 18 menit 2G 5 jam 18 menit 3G nalika kanggo nélpon.
Jam
                                               

Jam

Jam iku unit wektu. Suwéné 1/24 dina. Sak jam bisa dipérang dadi unit wektu sing luwih cilik manèh. Sak jam suwéné padha karo: 60 menit utawa padha karo 3600 dhetik. Saliyané minangka unit wektu, jam bisa uga kanggo nandhani wayah, umpamané srengéngé mlethèk watara jam 6 ésuk lan angslup watara jam 6 soré. Tembung jam uga bisa dianggo ngarani barang utawa piranti sing nuduhaké wektu. Contoné: jam tangan utawa arloji, jam wèker, lsp.

Jam sukat
                                               

Jam sukat

Jam sukat utawa jam randhèk ya iku piranti kang kanggo ngukur suwiné wektu kang diperlokaké sajeroning kagiyatan, kaya déné: sepira suwiné mobil bisa nyampé jara 40 km, utawa sepira suwiné kanggo wong nglangi iki bisa tekan aanrijding jarak 100 mèter?

Jam tangan
                                               

Jam tangan

Jam tangan iku piranti panunjuk wektu kang dianggo ing lengen tangan manungsa. Jam tangan utawa asring uga mau. Arloji elektrik kapisan dikenalake wiwit taun 1957 ing Lancaster, Pennsylvania, Amérikah Sarékat déning panjenengané Hamilton Watch Company. Panelitian kanggo nghasilake arloji elektrik mau kapisanan diwiwiti taun 1946. Nanging ing taun 1969, Hamilton Electric Obsolete ngendekake produksi jam tangan elektrik mau amarga nemu tèknologi luwih canggih minangka kamajuan jaman.