Back

ⓘ Mauritius




                                               

Paratha

Paratha minangka lembaran roti asli saka subbawana India, lazim ing saindenging negara-negara modern India, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Maldives lan Myanmar, woworan arupa gandum minangka pokok tradisional. Paratha iku sawijining amalgamation saka tembung parat lan Atta, sing tegsé lapisan saka masak adhonan. Pocapan lan jeneng alternatif kalebu parantha, tembungntha, prontha, parontay, porota, palata, lan farata.

                                               

Puri

Puri yaiku roti goreng lemu jero sing digawe saka glepung gandum tanpa ragi sing asale saka benua India. Wis dipangan kanggo sarapan utawa minangka cemilan utawa panganan ringan. Biasane disajeni nganggo kari utawa bhaji sing gurih, kayadene ing puri bhaji, nanging bisa uga dipangan kanthi panganan sing legi. Puris umume disajikake minangka sarapan lan cemilan. Iki uga disedhiyakake ing fungsi khusus utawa upacara minangka bagean saka ritual upacara bebarengan karo panganan vegetarian liyane sing ditawakake ing pandonga minangka prasadam.