Back

ⓘ A




                                               

Huachinango a la Veracruzana

Huachinango la Veracruzana Veracruz-Style Red Snapper minangka sajian iwak klasik saka Veracruz, Meksiko. diarani sajian teken ing negara Veracruz. Gabungan bahan lan cara masak saka Spanyol lan Meksiko sadurunge kolonial. Panganggone zaitun lan caper menehi roso ing Mediterania kanggo sajian kasebut, lan nuduhake pengaruh Spanyol. Cara tradisional, kakap abang sing digunakake digunakake, digoreng lan dicukur lan diasinake ing jus jeruk, uyah, mrico, pala lan bawang putih. Saos digawe saka bawang, papak, tomat, jalapeo, zaitun lan jamu, lan iwak dipanggang nganggo saus nganti empuk. Caper ...

A
                                     

ⓘ A

Kaca iki ngamot artikel ngenani aksara A sajeroning abjad Latin. Kanggo panggunaan liyané, pirsani A.

Aksara A iku aksara pisanan ing abjad Latin.

                                     

1. Sajarah

Aksara A bisa ditelusuri saka piktogram wujud endhas sapi lanang ing aksara paku Mesir utawa abjad Proto-Sinaitik.

Uncial

Watara taun 1600 SM aksara ing abjad Fenisia duwé wangun linear sing dadi dhasar kanggo wangun-wangun sing sabanjuré. Jenengé gegandhèngan raket karo alef sajeroning abjad Ibrani.

Nalika wong-wong Yunani kuna ngadhopsi abjad, wong iku ora migunakaké glottal stop sing dikandhut aksara iki ing basa Fenisia lan basa-basa Semit liyané, amarga saka iku dipigunakaké tandha iki kanggo aksara urip /a, lan mempertahankan jenengé kanthi owah-owahan sethithik alfa. Sajeroning prasasti-prasasti Yunani sing paling wiwitan sawisé Zaman Kekelaman Yunani, sing kadadéan ing abad kaping-8 seb.M., aksara iki ditulisaké turon, nanging sajeroning abjad Yunani sing sabanjuré, aksara iki lumrahé mirib karo aksara kapital A modhèren, sanadyan manéka variasi saenggon bisa dibédakaké kanthi nyendhakaké salah siji sikilé, utawa kanthi sudut papan garis melintang dipapanaké.

Bangsa Etruska nggawa abjad Yunani sajeroning peradabané ing Jazirah Italia lan ngumbaraké aksara iki ora owah. Wong-wong Romawi sabanjuré ngadhopsi abjad Etruskan kanggo nulis basa Latin, lan aksara sing diasilaké banjur dilestarèkaké sajeroning abjad Latin modhèren sing diangggo nulis akèh basa, kalebu basa Inggris.

                                     
  • Vitamin A yaiku jinis vitamin kang larut sajeroning lemak kang duwé peran wigati kanggo pambentukan sistem panyawangan kang apik. ana pirang - pirang senyawa
  • A Portuguesa iku lagu kabangsané Portugal. Lyrics, sheet music, and MP3 of A Portuguesa on the Government of Portugal web portal. A Portuguesa - A fan
  • A - 4 Skyhawk iku pesawat serang sing wiwitané dirancang kanggo operasi ing dhuwur kapal indhuk Angkatan Laut Amérikah Sarékat. Pesawat iki dirancang lan
  • Songan A iku désa ing Kacamatan Kintamani, Kabupatèn Bangli, Bali. Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan Permendagri No.56 - 2015 www.kemendagri
  • A Damhoeri lair ing Payakumbuh, Sumatra Kulon, 31 Agustus 1915  pati ing Jorong Lurah Bukik, 6 Oktober 2000 ing umur 85 taun Setelah lulus Sekolah
  • A Cinderella Story: Once Upon a Song yaiku filem musikal - komédi saka Amérika taun 2011. Filem iki disutradarani déning Damon Santostefano lan dibintangi
  • A - 10 OA - 10 Thunderbolt II, wujud motor mabur Angkatan Udara AS pisanan kang dirancang kanggo panjurung udara cepak karo prajurit darat. Deweké wujud salah
  • Cithakan: Infobox football league Seri A Itali: Serie A inggih punika divisi kawates ing liga bal - balan Italia. Seri A kapérang saking 20 tim ngantos mangsa
  • Pratélan pulo kang jenengé diwiwiti nganggo aksara A A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y
  • A bisa ateges: A iku aksara pisanan sajeroning susunan abjad. A golongan getih salah siji jinis golongan getih manungsa A vitamin salah siji
Kuwé kèju London
                                               

Kuwé kèju London

London Cheesecake minangka salah sawijining jinis olahan arupa resep jajanan sing ora diwenehi keju. Iki diterangake dening Will Self in The Unbearable Lightness of Being a Prawn Cracker minangka ". ora kue babar pisan, nanging alun-alun pastry puff. dene nganti saiki aku ngerti ora ana keju sing kalebu iki sweetmeat, sing malah dihiasi nganggo serutan klapa utawa mallow.