Back

ⓘ Lengen




                                               

Tomesode

Tomesode inggih punika kimono paling formal kanggé wanita ingkang sampun mantèn. Tomesode saking kain krep kanthi warna ireng ingkang dipunwastani kurotomesode, lajeng tomesode ingkang saking kain krep mawi warna dipunwastani irotomesode. Miturut urutan tingkang formalitas, tomesode punika busana ingkang paling formal sejajar kaliyan busana wengi. Istilah tomesode asalipun saking tradisi wanita ingkang sampun mantèn utawi sampun nglampahi genbuku kanggé damel cendhak lengen furisode ingkang dipun-ginakaken nalika taksih enèm. Kurotomesode namung dipunagem minangka busana formal dhateng pis ...

                                               

Kaos jero

Kaos tanpa lengan yaiku salah sawijining jinis kaos sing diprodhuksi tanpa lengen klambi, utawa lengane wis dipotong. Shirts lengan sing rusak déning wong saka salah siji gender, gumantung ing gaya. Padha bisa digunakake minangka undershirts, rusak dening atlet ing olahraga kayata trek lan lapangan lan Triathlon, utawa minangka nyandhang sembrono klambi khusus sak weather lembab.

                                               

Besut gagah

Besut gagah ya iku gerak tari kang dilakokaké déning penari lanang. Besut gagah biyasané digunakaké dadi gerak transisi saka gerakan siji menyang gerakan liyané. Besut gagah dilakokaké kanthi mindah lengen kiwa ing ngarep pas ana ing tengah-tengahing awak, ing dhuwur tangan sisih tengen. Sawisé kuwi, tangan tengen diputer ing ngarep menyang sisih tengen, banjur sikil kiwa dipindah manèh ing sisih kiwa kang nuduhaké posisi tanjak, lan awak penari dipindah menyang sisih kiwa nalika sikil tengen digèsèr menyang kaki kiwa lan tangan sisih kiwa ngobahaké sampur memburi.

                                               

Iron Hide

Ironhide iku sawenèh jeneng karakter fiksi ing waralaba Transformers. Miturut saka panyipta jeneng-jeneng Transformers, Bob Budiansky, Ironhide iku dijenenngi sawisé sèri Tipi Ironside.

Lengen
                                     

ⓘ Lengen

Sajeroning anatomi, lengen iku saka anggota badan ndhuwur kéwan sikil loro. Istilah iki bisa dipigunakaké kanthi analogi kanggo struktur liya, kaya siji saka pasangan anggota badan ndhuwur kéwan sikil papat, utawa lengen gurita.

Ing primata, lengen ngalami adhaptasi yaiku kanggo mènèk lan pagawéan trampil liyané. Sendhi ing bahu ngidinaké lengen bisa obah sajeroning babagan mubeng kang amba, sauntara anané loro balung lengen ngarep kang bisa silih ngubengi ngidinaké jinis obahan tambahan liya.

                                     
  • Asteroidea. Lintang laut yaiku kéwan simetri radial lan lumrahé duwé limang lengen utawa luwih. Lintang laut ora nduwé balung kang bisa nggampangké olèhé obah
  • Furisode 振袖, Furisode? inggih punika kimono mawi lengen wiyar ingkang dipunagem déning wanita enèm ingkang dèrèng manten Dipundamel saking bahan kanthi
  • Tangan iku pérangan awak ing ujung lengen Sapérangan gedhé manungsa duwé loro tangan, lumrahé kanthi papat driji lan siji jempol. Pérangan njero tangan
  • optik. Saben kromosom duwé rong lengen kang cendhak diarani lengen p saka basa Prancis petit kang tegesé cilik lan lengen kang dawa lengan q q sawisé
  • sikap tanjak kanan, lengen kanan ditekuk ngarep bengkekan, terus direntangkè ning samping, pas sikil tengen maju. Banjur lengen di geraké malang ning
  • ugel - ugel tangan iku pérangan kang fleksibel lan sempit sambungan antara lengen ngisor lan tlapak tangan. Ugel - ugel tangan kang wujud rong baris cilik balung
  • kang méla - méla, simètri bilateral, mantèl siji, lan lengen akèh. Juwi, kaya déné sotong, duwé lengen cacah wolu kang tatanané nyarimbit sarta tèntakel cacah
  • balung selangka utawa clavicula iku balung kang mbentuk bahu lan ngubungaké lengen ndhuwur ing awak. Clavicula awangun kurva - gandha lan dawa. Iki siji - sijiné
  • gerakan serupa ning lengen kang dilakoni serempak, yaiku lengen karoné ana ing sisih awak sing padha, suai karo sikil kang dijunjung. Lengen karone seduwur