Back

ⓘ Lair 1778




                                               

Bernardo OHiggins

Bernardo OHiggins Riquelme, pemimpin kamardikan Amérika Selatan, inggih punika salah satunggaling panglima – sesarengan kaliyan José de San Martín – angkatan bersenjata ingkang mbebasaken Chili saking pamaréntahan Spanyol wonten ing Perang Kemerdekaan Chili. Ewadene piyambakipun minangka Pemimpin Tertinggi ingkang angka 3 Chili, OHiggins inggih punika minangka tiyang ingkang kapisanan inngkang njabat gelar punika lan mimpin nagara Chili ingkang sampun saestu mardika.

                                     

ⓘ Lair 1778

  • Pyramus de Candolle uga diéja Augustin Pyrame de Candolle lair ing Jenewa, Swiss, 4 Fèbruari 1778 pati 9 Sèptèmber 1841 ing umur 63 taun iku sawijining
  • José de San Martín lair ing 25 Fèbruari 1778 ing Yapeyu, ing siji provinsi Argentina, Corrientes, ing gisiking kali Uruguay. San Martin iku salah siji
  • Bernardo O Higgins Riquelme 20 Agustus 1778 24 Oktober 1842 pemimpin kamardikan Amérika Selatan, inggih punika salah satunggaling panglima sesarengan
  • Manunggal lair 1762 28 Juni David Walker, Abolisionis lair 1796 18 September William Hazlitt, panulis ésai Karajan Manunggal lair 1778 4 Oktober
  • Carolus Linnaeus utawi, Carl von Linné 23 Mèi 1707 - 10 Januari 1778 punika ngèlmuwan Swèdhen ingkang ndamel pondhasi kanggé sistém klasifikasi taksonomi
  • Jean Jacques Rousseau 28 Juni 1712 2 Juli, 1778 ya iku filsuf saka Prancis utawa Swiss. Dhèwèké uga panulis lan priyayi pelopor Era Papadhangan. Idhé - idhé
  • 83 taun, ya iku taun 1778 Voltaire bali menyang Prancis. Ing Prancis rakyat padha ngagung - agungaké dhèwèké. Tanggal 30 Mèi 1778 Voltaire nilar donya ing
  • Milénium ping 2 Abad: Abad ping 17 Abad ping 18 Abad ping 19 Dasawarsa: 1750 - an 1760 - an 1770 - an 1780 - an 1790 - an Taun: 1775 1776 1777 1778 1779 1780 1781
  • Maid of Buttermere, pirsani Mary Robinson 1778 - 1837 Mary Robinson basa Irlandia: Máire Mhic Róibín lair ing Ballina, County Mayo, 21 Mèi 1944 umur
  • Boston, Grotto by the Seaside in the Kingdom of Naples with Banditti, Sunset 1778 Thomas Borrow lan Anne Borrow 1762 - 63 Musiyum lan Gladri Seni Derby A
  • anak lair wis duwé gawan. Dadi, kaanan sakiwa tengene anak lan pengalaman ora dadi masalah.Téyori iki digawé déning Jean Jaques Rosseau 1712 - 1778 Kanggo