Back

ⓘ Gubernur




                                               

Gubernur

Gubernur, sajeroning kontèks Otonomi Laladan ing Indonésia, ya iku Kepala Laladan ing tingkat Provinsi. Gubernur duwé tugas lan wewenang mimpin panyelenggaraan dhaéerah miturut kawicaksanan sing ditetepkan bebarengan karo DPRD. Gubernur dipilih kanthi pasangan kanthi langsung déning rakyat ing Provinsi mau; saéngga Gubernur duwé tanggung jawab marang rakyat. Sajabané minangka Kepala Laladan, gubernur uga duwé kalungguhan minangka wakil pamaréntah ing wewengkon provinsi mau; saéngga sajeroning bab iki Gubernur duwé tanggung jawab marang Presidhén. Gubernur dudu atasané Bupati utawa Walikuth ...

                                     

ⓘ Gubernur

  • Gubernur sajeroning kontèks Otonomi Laladan ing Indonésia, ya iku Kepala Laladan ing tingkat Provinsi. Gubernur duwé tugas lan wewenang mimpin panyelenggaraan
  • Gubernur Jenderal iku gubernur kanthi pangkat dhuwur, utawa gubernur utama kanthi pangkat sadhuwuring gubernur biyasa Gubernur Jenderal kanthi umum
  • Gubernur Bank Indonésia iku pejabat pamaréntah Républik Indonésia setingkat mantri sing ngepalani Bank Indonésia. Pérangan iki sisih awujud rintisan. panjenengan
  • Tugas Gubernur yang menggantikan Gubernur petahana yang sedang cuti kampanye Minangka Walikota Jakarta Minangka Gubernur Militer Minangka Gubernur Jakarta
  • mangsa penjajahan Walanda, para panguwasa iki racaké nganggo gelar Gubernur - Jendral. Gubernur Militer di Jawa Maret 1942 - November 1942 - Hitoshi Imamura November
  • njabat Gubernur ing periode kang kapindho 2003 - 2008 periode sadurung 1998 - 2003 Rizal Nurdin uga dadi Gubernur Sumatera Lor. Sadurungé dadi Gubernur dhèwèké
  • Pratélan gubernur provinsi Jawa Wétan.
  • 1899 kapundhut ing Takengon, Acèh, 4 Mèi 1946 nalika yuswa 46 taun iku gubernur ing Acèh kang kapisan ing periode 1945 1946. Nalika Volksraad diwangun
  • yaiku Medan, kutha - kutha liyané: Binjai, Padang Sidempuan, Pematangsiantar, Sibolga, Tanjung Balai lan Tebing Tinggi Gubernur Sumatra Lor Situs resmi
  • Lamandau Kabupatèn Murung Raya Kabupatèn Pulang Pisau Kabupatèn Sukamara Kabupatèn Seruyan Kutha Palangka Raya Gubernur Kalimantan Tengah Situs resmi
  • umur 76 taun punika satunggaling Raja Kasultanan Ngayogyakarta kaliyan Gubernur Daérah Istiméwa Yogyakarta. Panjenenganipun punika satunggaling Ratu wonten