Back

ⓘ Pandemik




                                               

AIDS

AIDS iku sindrom kumpulan manéka tandha-tandha lan infèksi minangka akibat saka karusakan spésifik sistem kakebalan awak amarga infèksi virus HIV ing manungsa. AIDS wujud akronim ing basa Inggris saka Acquired Immunodeficiency Syndrome utawa A cquired I mmune D eficiency S yndrome. Jeneng virusé ya iku HIV, wujud singkatan saka Human Immunodeficiency Virus. Virus sing mèmper HIV ing spésies liya ya iku. HIV lan virus-virus sajinisé ditularké liwat kontak langsung antarané membran mukosa utawa ilènan getih karo cuwèran awak sing ngandhut HIV, kaya ta getih, semèn utawa banyu mani, cuwèran v ...

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Amérikah Sarékat

Dhinas Kaséhatan Federal mbiyawarakaké kasus kapisan koronavirus ing Amerikah Sarékat ya iku surya 20 Januari 2020. Wong kang nandang iku ing swapraja Washington, kang limang dina sadurungé saka Wuhan, Cina papan sumberé lelara. Wong kang ninggal kapisan ing Amérikah Sarékat ing surya 29 Februari 2020 ing swapraja Washington. Wong lanang kang ninggal iku umuré udakara sèketan taun. Kang njalari ninggalé wong lanang mau ya iku kahanan awak sadurungé kang ora sehat. Nanging, dhèwèké ora duwé sajarah lelungan ing papan nandang virus lan ora sesambungan marang wong kang nandang korona.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Arab Saudi

Kasus kapisan kang kacathet ing Arab Saudi nalika 2 Maret 2020, nalika salah sawijining warga Arab Saudi saka Iran lumantar Bahrain. Ing tanggal 29 Maret 2020, gunggung kasus kang kacathet ing negara iki saya mundhak dadi 1.453 kasus. Ing 30 April 2020, gunggung kasus kang kacathet ing Arab Saudi ya iku 22.753, kang nalika dina iku nambah 1.351 kasus positif. Kasus positif anyar iku dumadi saka 17% warga Arab Saudi, lan 83% warga jaba Arab Saudi.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Indonésia

Pandhémi koronavirus 2019 ing Indonésia kacathet kapisan ing 2 Maret 2020. Nalika 9 April 2020, pandhémi iki wis nandang ing 34 provinsi ing Indonésia.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Jepang

Pandhémi koronavirus 2019 ing Jepang ya iku panyebaran virus korona ing Jepang kang nuwuhaké maneka akibat ing sawenèh babagan. Babagan kang kena akibat kadadéan iki kaya ta wurungaké pagelaran Olimpiadhé 2020 ing Tokyo kang miturut jadwal, jadwal pesawat saka Jepang akèh ditutup, lan tutupé papan pasinaon/ sekolah wiwit 27 Fèbruari 2020.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Jerman

Pandhémi koronavirus 2019 ing Jerman diwiwiti nalika kacathet kadadéan kapisan ing surya 27 Januari 2020. Kadadéan kapisan ditandang déning wong lanang umur 33 taun ing Bavaria. Dhèwèké nandang virus iki nalika sesambungan karo kancané wong Cina amarga ana gladhèn ing Bavaria.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Malaysia

Pandhémi koronavirus 2019 ing Malaysia kacathet kapisan ing surya 25 Januari 2020, kang ditandang déning telung wong kang warga negara Cina. Kanggo nyuda sumebaré pageblug iku, pamaréntah Malaysia ngecakaké Perintah Kawalan Pergerakan /Movement Control Order MCO kang diwiwiti 18 Maret 2020.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Pilipina

Pandhémi koronavirus 2019 ing Pilipina kacathet kapisan ing tanggal 30 Januari 2020. Kang nandang lelara kapisan ya iku wong wadon kanthi umur 38 taun kang saka Wuhan, Cina.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Singapura

Pandhémi koronavirus 2019 ing Singapura kacathet kapisan nalika 23 Januari 2020. Ing tanggal 19 April 2020, Singapura dadi negara kang akèh dhéwé kasus positif ing Asia Kidul-wétan munjuli Indonésia lan Pilipina.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Tanah Thai

Pandhémi koronavirus 2019 ing Tanah Thai kacathet kapisan nalika wong wadon, 61, saka kutha ing provinsi Hubei lunga menyang Tanah Thai. Banjur wong wadon iku dirawat ing griya sakit ing Nonthaburi cedhak Bangkok wiwit 8 Januari 2020. Nanging dhèwèké saiki wis mari. Tanah Thai ya iku negara kapisan njaba kang nandang COVID-19.