Back

ⓘ Wong Njaba




                                               

Olahan Armenia

Masakan Armenia kalebu panganan lan teknik masak kanggo wong Armenia lan panganan lan piring tradisional Armenia. Masakan kasebut nggambarake sejarah lan geografi ing ngendi wong Armenia urip uga nuduhake pengaruh njaba saka masakan Eropa lan Levantine. Masakan uga nggambarake tanduran tradisional lan kewan sing ditandur lan ditandur ing wilayah sing akeh Armenia. Antarane omben-omben banyu mineral Armenia misuwur amarga spesialisasi penyembuhan lan dianjurake dening dokter. Banyu semi iki asale saka jerone bumi lan mili saka gunung-gunung kuno ing kutha Jermuk.

                                               

Kordhén

Gordén ya iku bagéyan saka kain utawa tekstil digunakaké kanggo ngalangi cahya. Gorden asring digantung ing njero jendela bangunan kanggo ngalangi mlebuné cahya, umpamané ing wayah wengi kanggo ngewangi supaya bisa turu, utawa nyegah cahya supaya ora metu saka bangunan (nyegah wong njaba saka ndeleng ing jero. Tirai uga nyedhiyakake pemisahan visual ing kahanan liyane kaya ta ing adicarapanggung endi aktor apa ancang-ancang final sing kanggo nuduhake konco sandiworo nalika pirsawan nenggo ing ngarepe sandiworo. Yen digunakake kanggo nuduhake tartamtu, biasane nalika nuduhake wiwit, sandiwo ...

                                               

Andouillette

Andouillette punika coarse-grained sosis digawe karo daging babi, chitterlings, mrico, anggur, bawang, lan seasonings. Tripe, yaiku lapisan weteng sapi, kadang-kadang bahan kanggo ngisi andouillette, nanging dudu casing utawa kunci kanggo nggawe. Andouillette sejati bakal dadi tabung oblong. Yen digawe karo usus cilik, sosis plump umume udakara 25 diameteripun mm nanging asring ukurane luwih gedhe, bisa uga 7-10 diameteripun cm, lan wangi luwih kuat nalika usus digunakake. Andouillette sejatine arang katon ing njaba Prancis lan duwe ambu sing khas lan khas sing gegandhengan karo asal usul ...

Wong Njaba
                                     

ⓘ Wong Njaba

Wong Njaba, iku sawijining buku roman karya Albert Camus, kababar ing taun 1942. Minangka novèl pisanan saka Camus, novèl iki karya kang paling misuwur, lan wujud tèks kunci tumrap filsafat abad kaping-20. Téma lan wawasan karya iki kerep dikutip minangka conto saka èksistènsialisme, sanadyan Camus ora nganggep awaké golongan èktènsialis; nyatané, isi karya mau ngoncèki warna-warna aliran pamikiran filsafat kang béda-béda, kalebu absurdisme, uga atheisme, determinisme, nihilisme, lan stoicisme.

Paraga utama ya iku Meursault, wong lanang Prancis, kanthi sipat ora duwé pangrasa émosional emotionally detached, pasif innately passive, lan anomic, kang katoné kanthi ora kalebu nalar, mrejaya wong Arab kang dikenal ing Aljir. Carita iki kapérang dadi rong jilid, ya iku jilid siji lan loro: Pangertèné Meursault sadurungé lan sawisé matèni.

                                     
  • Lumrahé, priyayi kang nyandhang gelar iki wong njaba kraton kang olèh kanugrahan saka labuh - labeting marang wong akèh utawa pinunjul ing sawijining prakara
  • timur wong Karo. Ana akèh sumber ngenani asal usul Wong Simalungun, nanging akèh kang nyritakna yèn nenek moyang Wong Simalungun asalé saka njaba Indonesia
  • bisa uga digolongake déning penyanyi amarga bisa ngasilaké swara - swara ing njaba melodhi.Ing tlatah jawa penyanyi wadon sok diarani biduan. Penyanyi kapérang
  • njaba kraton. Nanging kanthi owah ginsiring jaman kang saya suwé saya maju, jamu bisa diajaraké ing masarakat njaba kraton, saéngga masarakat njaba kraton
  • Wong Bèrbèr utawa wong Amasigèn Bèrbèr: ⵉⵎⴰⵣⵉⵖⵏ Imaziɣen, singular: ⴰⵎⴰⵣⵉⵖ Amaziɣ Amazigh Arabic: البربر Al - Barbar, الأمازيغ Amazigh yaiku sawijining
  • nuju lingkungan njaba badan. Urétra duwé fungsi minangka saluran pangguwang ing sistem kemih utawa èkskrèsi lan sistem sèksual. Kanggo wong lanang, uga duwé
  • arang kang nganggo jeneng kulawarga. Amaraga anané prabawa kabudayan njaba akèh wong kang nambahaké jeneng marang jeneng tunggalé. Tuladhané: Albertus Soegijopranoto
  • sing tegesé aji pamulyaning kakurmataning wong ana ing tutur pangucapé. Banjur aji pamulyaning sing njaba ana ing sandhangané sing dienggo. Paribasa
  • digawé nalika acara dhugdéran lan wéh - wéhan. Saking khasé, akèh wong saka laladan njaba Kaliwungu sing teka nalika wayah iku mung kanggo ngincipi panganan
Lamington
                                               

Lamington

Lamington minangka salah sawijining olahan jinis kue Australia sing digawe saka kuadrat kue mentega utawa kue spons sing dilapisi lapisan saos njaba lan digulung ing klapa. Campuran tipis diserep menyang njaba jajan spons lan ditinggalake kanggo nyetel, menehi kue tekstur sing khas. Variasi umum duwe lapisan krim utawa senggol stroberi ing antarane rong bagian lamington.