Back

ⓘ Sinar-X




                                               

Susuk

Susuk yaiku jarum sing digawe saka emas utawa logam mulia liyane, sing dilebokake ing jaringan alus awak kanggo tumindak jimat. Susuk duwe macem-macem tujuan, wiwit estetis murni nganti perawatan nyeri sendi lan penyakit ringan liyane. Praktek iki uga digunakake kanggo nglindhungi ciloko lan kacilakan. Amarga prakteke Susuk sadurunge Islamisasi, mula dilarang dening sarjana Islam modern. Kanthi jaman saiki teknologi medis modern yaiku radiografi, anane susuk kudu disorot, amarga bisa uga disalahake obyek asing sing ora dikarepake. Susuk diklaim ditempelake diiringi mantra lan biasane ditin ...

                                               

Tabir surya

Sunscreen, uga dikenal minangka sunblock utawa lotion suntan, punika lotion, semprotan, gel, umpluk, kelet utawa liyane topikal produk sing nyerap utawa nuduhake sawetara saka srengenge s ultraviolet radiasi lan mula mbantu nglindhungi sunar srengenge. Nggunakake sunscreen sing rajin uga bisa mbantu alon utawa nyegah sawetara kerut, bintik-bintik peteng lan kulit kendur. Gumantung saka cara tumindak, sunscreens bisa diklasifikasikake dadi sunscreens fisik utawa sunscreens kimia yaiku saringan organik UV, sing nyerep sinar UV. Organisasi medis kayata American Cancer Society nyaranake panggu ...

                                               

Manyōgana

Manyōgana menika sistem tulisan kuna kang nggunakaké karakter Cina kanggo ngewakili basa Jepang lan sistem kana kapisan kang dirembaka kanggo ngwakili basa Jepang sacara fonetis. Tanggal panggunaan paling awal kana jenis iki ora pati jelas, nanging panggunakaké paling ora saka tengahan abad kapitu. Jeneng "manyōgana" asalé saka Manyōshū, sawijining antologi geguritan Jepang saka zaman Nara kang ditulis ing dalem manyōgana.

                                               

Ardini Pangastuti

Ardini Pangastuti ya iku sawijining pangripta babagan basa jawa utawa sastrawan basa jawa. Ardini Pangastuti nduwé jeneng komplit yaiku Suciati Ardini Pangastuti. Dhéwéké lair ing Kacangan, Tulungagung, Jawa Wétan tanggal 16 Nopember 1960. Saiki dhéwéké urip ing Carikan, Taman Martani, Kalasan, Ngayogyakarta. Dhéwéké nduwé garwa yaiku Banuarli Ambardi, ahli ilustrator lan pelukis saka Ngayogyakarta. Péndidikan formal Ardini yaiku SD lulus 1973 ing Kacangan, SMP lulus 1976 ing Ngunut, lan SMEA lulus 1979 ing Tulungagung, Jawa Wétan. Dhéwéké wiwiti nulis sastra jawa pas ijék sekolah ing SMP, ...

                                               

Frekuensi radhio

Frekuensi radhio utawa gelombang radhio iku tegesé spektrum elektromagnetik yakuwi gelombang elektromagnetik sing diasilaké saka pangiriman arus bolak-balik ing siji antène. Frekuensi iki kalebu péranganing spektrum ing ngisor iki:

Infèksi saluran pernapasan ngisor
                                               

Infèksi saluran pernapasan ngisor

Infèksi saluran pernapasan ngisor minangka istilah sing asring digunakaké minangka sinonim kanggo radhang paru-paru nanging uga bisa ditrapake kanggo jinis infèksi liyané kalebu absès paru-paru lan bronkhitis akut. Tandha-tandhané kalebu sesak nalika ambegan, lemes, panas awaké, watuk lan lemes. Sinar-dada X rutin ora mesthi dibutuhake kanggo wong sing nandhang gejala infeksi saluran pernapasan ngisor.