Back

ⓘ Konflik Global




                                               

Perang Donya I

Perang Donya I, uga dikenal minangka Perang Donya Pisanan lan Perang gedhé, iku siji perang global sing kadadéan mligi ing Éropah wiwit saka 28 juli 1914 nganti 11 November 1918. Luwih saka 40 yuta sing dadi kurban perang, kalebu watara 20 yuta kurban jiwa militèr lan si"il. Luwih saka 60 yuta bala Éropah dimobilisasi wiwit 1914 nganti 1918. Panyebab perang yakuwi pamrejayan Archduke Franz Ferdinand, putra makutha Austro-Hungaria, ing tanggal 28 Juni, 1914, déning Gavrilo Princip, siji nom-noman Serbia Bosnia anggota Tangan Hitam.

                                               

Perang Révolusi Amérika Sarékat

Cithakan:Kotak kampanye Perang Revolusi Amérikah Sarékat Perang Révolusi Amérikah Sarékat 1775–1783, Pérang Kamardikan Amérikah Sarékat, utawa gur Perang Revolusi ing nagara Amérikah Sarékat, awalé minangka salah sawijining perang antarané Karajan Manunggal lan Amérikah Sarékat sing lagi ngadek, nanging kanthi alon-alon dadi perang global antarané Karajan Manunggal ing siji pérangan lan Amérikah Sarékat, Prancis, Walanda, lan Spanyol ing pérangan liyané. Perang iki dimenangaké déning Amérikah Sarékat kanthi kasil sing campur karo kakuwatan liyané. Perang iki minangka akibat saka Revolusi A ...