Back

ⓘ Daftar Juwara Donya Pembalap Formula Siji




Daftar Juwara Donya Pembalap Formula Siji
                                     

ⓘ Daftar Juwara Donya Pembalap Formula Siji

Juwara donya Formula Siji sing sepisanan ya iku Nino Farina. Kajuwaraan donya pembalap F1 dianakaké kanggo sepisanan ya iku 1950. Pembalap pisanan sing dadi juwara donya kanthi maturut-turut ya iku Alberto Ascari, sing dadi juwara donya ing mangsa 1952 lan 1953.

FIA kanthi resmi ora nyatakaké juwara marang sawijining pembalap nganti pungkasan mangsa, nanging sawijining pembalap dinyatakaké kanthi "de facto" juwara donya nalika ora ana pembalap sing mampu nyaingi skor-é, sanadyan yèn éntuk aji penuh sajeroning sisa kompetisi. Kajuwaraan donya pembalap wis mengalami bab iki kaping 23 saka total 56 mangsa sing ana. Mangsa kompetisi sing duwé juwara donya paling awal kadadéan ing mangsa 2002, nalika Michael Schumacher ngamanaké gelar juwara donya sanadyan isih kasisa enem seri balapan.

                                     

1. Rekor

  • Juwara donya paling akèh: Michael Schumacher - 7 1994-1995, 2000-2004
  • Juwara donya maturut-turut paling akèh: Michael Schumacher - 5 2000-2004
  • Juwara donya tuwa dhéwé: Juan Manuel Fangio - pada umur 46 taun, 41 hari 1957
  • Juwara donya paling anom: Lewis Hamilton - pada umur 23 taun, 9 bulan, 26 hari 2008
                                     
  • kang ditutup kanggo umum. Asilé nemtokaké rong gelar juwara donya siji kanggo pembalap lan siji manèh kanggo konstruktor utawa tim balap. Sajeroning
  • rekor sajeroning Formula Siji wiwit 1950. Jeneng pambalap sing dicithak kandel nuduhaké pambalap mau isih aktif sajeroning Formula Siji Data sajeroning