Back

ⓘ Pengkodean karakter




                                               

Unicode

Unicode iku siji standar indhustri sing dirancang kanggo ngidinaké tèks lan simbul saka kabèh sistem tulisan ing donya bisa ditampilaké lan dimanipulasi kanthi konsisten déning komputer. Dikembangaké kanthi tandem kanthi standar Universal Character Set lan dipublikasèkaké sajeroning wangun buku The Unicode Standard, Unicode ngandhut siji kumpulan karakter, siji metodologi pengkodean lan kumpulan standar penyandian karakter, siji kumpulan bagan kodhe kanggo réferènsi visual, deskripsi sipat karakter kaya aksara gedhé lan aksara cilik, siji kumpulan data réferènsi berkas komputer, sarta atur ...

                                     

ⓘ Pengkodean karakter

  • Standard, Unicode ngandhut siji kumpulan karakter siji metodologi pengkodean lan kumpulan standar penyandian karakter siji kumpulan bagan kodhe kanggo réferènsi
  • ISO 3166 - 1 iku péranganing ISO 3166, sawijining sistem pengkodean standar kanggo jeneng nagara. Pisanan dipublikasèkaké taun 1974 déning International