Back

ⓘ Verbenaceae




Verbenaceae
                                     

ⓘ Verbenaceae

Verbenaceae iku salah siji suku anggota tetuwuhan ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki kalebu sajeroning bangsa Lamiales.

Kajian filogenetis nedahaké yèn akèh anggota klasik Verbenaceae pranyata luwih pantes dilebokaké sajeroning Lamiaceae. Kanthi mangkono anggota Verbenaceae kari 35 genera lan watara 1.200 spésies. Api-api Avicennia, sing awalé dianggep anggota Verbenaceae utawa sangisoré suku dhéwé, Avicenniaceae, saiki luwih cenderung digolongaké sajeroning Acanthaceae.

                                     

1. Marga anggota

Ing ngisor iki marga-marga anggota Verbenaceae sing wis "dipangkas":

Ing ngisor iki marga-marga sing tau dilebokaké sajeroning Verbenaceae nanging banjur dipindhahké dhateng Lamiaceae:

                                     
  • Schlegeliaceae Scrophulariaceae Stilbaceae Tetrachondraceae Thomandersiaceae Verbenaceae Saliyané iku ana uga rong marga sing durung bisa dilebokaké sajeroning
  • Stachytarpheta jamaicensis ya iku tetuwuhan kang kalebu kulawarga Verbenaceae Wit iki uga duwé jeneng liya ya iku Sekar laru lan Ngadirénggo. Diwènèhi 
  • Moraceae, Streculiae, Fabaceae, Sapindaceae, Dilleniae, Milliceae saha Verbenaceae Ekosistem Wana Jati Wana Jati asalipun saking tuwuhan wonten ing taun
  • Hydrophyllaceae bangsa 3. Lamiales suku 1. Lennoaceae suku 2. Boraginaceae suku 3. Verbenaceae suku 4. Lamiaceae bangsa 4. Callitrichales suku 1. Hippuridaceae suku
  • Plantae Dhivisi: Magnoliophyta Klas: Magnoliopsida Ordho: Lamiales Famili: Verbenaceae Génus: Tectona Spésies: T. grandis Jeneng binomial Tectona grandis Linn
  • family Scrophulariaceae family Stilbaceae family Tetrachondraceae family Verbenaceae order Solanales family Convolvulaceae family Hydroleaceae family Montiniaceae
  • Martyniaceae family Gesneriaceae family Bignoniaceae family Acanthaceae family Verbenaceae family Lamiaceae family Callitrichaceae order Hydrostachyales family