Back

ⓘ Tetanduran hias




                                               

Tetanduran hias

Tetuwuhan hias ya iku sakabehing tetuwuhan sing ditandur kanggo taman, rerenggan ruangan, upacara, komponèn riasan, lan uga bisa kanggo karangan bunga. Lumrahé tetuwuhan iki bisa diarani kekembangan. Tentanduran hias akèh jinisé, sing biyasa ditemokaken ing désa-désa ya iku ana kembang mawar, melati, kembang sepatu, kembang srengéngé, lan liya-liyané.

                                     

ⓘ Tetanduran hias

  • Tetuwuhan hias ya iku sakabehing tetuwuhan sing ditandur kanggo taman, rerenggan ruangan, upacara, komponèn riasan, lan uga bisa kanggo karangan bunga
  • Australia. Kayu Namnam kanggo piranti wangunan, piranti gawé kagunan lan tetanduran hias Partomihardjo, Tukirin dkk. 2014 Jenis - Jenis Pohon Penting di Hutan
  • watu banjur diombé. Nanas kerang biasané ditandur ing pekarangan mawa tetanduran hias Wit Nanas Kerang Kembang Nanas Kerang Nanas kerang akèh Godhong nanas
  • Ing basa Indonésia, tetuwuhan iki sinebut kanthi jeneng Nusa indah. Tetanduran perdhu taunan iki dhuwuré 1 - 2 mèter lan cawangé akèh. Godhongé tunggal
  • ing Sri Lanka, Thailand, nganti Australia Lor. Wit iki biasané dadi tetanduran hias Godhong lan kulit kayuné bisa kanggo jamu lara weteng. Kayu tetuwuhan
  • Malvaceae sing asalé saka Asia Wétan lan akèh ditandur minangka tetuwuhan hias ing tlatah tropis lan subtropis. Kembangé gedhé, wernané abang lan ora ana
  • kapuk, lan henep, sisal, serat manila usada digitalis, kamfer tetuwuhan hias ruangan utawa tarbuka lan manéka warna pratélan dawa kagunaan liya. Angiosperm
  • lemah teles. Tetanduran iki bisa tuwuh ing lemah 600 mèter ing dhuwur samodra. Kepel bisa tuwuh kanthi wiji. Wit iki bisa dadi tetuwuhan hias Ana ing pekarangan
  • Anredera minangka tetanduran kang asale saka Amerika Latin, Hindia Kulon, Texas, lan Florida Sebagéyan wis ana alami ing wilayah liya utamané ing wilayah
  • salebeting suku Lamiaceae. Tuwuhan punika saged dipuntaném dadas tuwuhan hias ing halaman utawi ing taman - taman. Nona makan sirih asalipun saking Afrika