Back

ⓘ Kutha ing Vietnam




                                               

Kutha Ho Chi Minh

Kutha Ho Chi Minh, iku kutha gedhé dhéwé ing Vietnam lan ana ing cerak delta Kali Mekong. Biyèn jenengé Prey Nokor, lan nalika iku kutha iki wujud pelabuhan utama Kamboja, sing banjur ditelukaké déning bangsa Vietnam ing abad kaping 16. Jenengé nuli malih dadi Saigon nganti rampungé perang Vietnam, lan didadèkaké kutha krajan koloni Prancis Cochinchina, lan kutha krajan Vietnam Kidul saka taun 1954 tekan taun 1975. Nalika taun 1975, Saigon digabungaké karo provinsi Gia Dinh ing sekitaré lan diowahi jenengé dadi Kutha Ho Chi Minh. Pusat kutha iki ana ing pinggir Kali Saigon, 60 km saka Laut ...

                                     

ⓘ Kutha ing Vietnam

  • Kutha Ho Chi Minh basa Vietnam Thành phố Hồ Chí Minh iku kutha gedhé dhéwé ing Vietnam lan ana ing cerak delta Kali Mekong. Biyèn jenengé Prey Nokor
  • duwé kawicaksanan kang ora adil marang pameluk agama mau. Ibu kutha Vietnam Lor ana ing Hanoi lan dipréntah déning pamaréntahan kuminis kang éntuk panyengkuyungé
  • Vietnam Kidul jeneng resmi: Républik Vietnam basa Vietnam Viet Nam Cong Hòa iku nagara antikuminis sing ngadeg saka taun 1954 tekan taun 1976 ing
  • Vietnam Dà Nẵng iku sawijining kutha otonom ing Provinsi Da Nang lan kutha krajané ing Nam Trung Bo, salah siji saka telung entitas pulitik ing Vietnam
  • Vietnam Airlines ya iku maskapé pamaburan nasional saka Viètnam, lan diyasa minangka perusahaan nagara nalika wulan April 1989. Wektu iki Vietnam Airlines
  • wong kang ngrasuk agama Islam, lumrahé wong - wong Campa. Hanoi Kutha Ho Chi Minh Saigon Kali Mekong Perang Vietnam Situs Départemèn Luar Negeri Viètnam
  • Mỹ Thủy iku sawijining kutha ing Provinsi Quang Binh, region Bac Trung Bo, Vietnam tengah.
  • Tan Ninh iku sawijining kutha ing Provinsi Quang Binh, region Bac Trung Bo, Vietnam tengah.
  • Kutha Ngayogyakarta Jawa: ꦑ ꦛꦔꦪ ꦒ ꦏ ꦠ utawa cekaké Kutha Yogya iku kutha krajan Daerah Istimewa Yogyakarta. Kutha iki naté dadi kutha krajan Indonésia
  • basa Vietnam Vườn quốc gia Phong Nha - Ke Bang iku taman nasional wigati sing bisa tinemu ing Vietnam kidul, kurang luwih 450 km sisih lor saka kutha Hanoi
  • ana ing daratan ing Asia Kidul - Wétan, duwé tapel wates Myanmar kaliyan Républik Warga Cina ing sisih kulon - segara, Vietnam ing Wétan, Kamboja ing kidul
Da Nang
                                               

Da Nang

Da Nang iku sawijining kutha otonom ing Provinsi Da Nang, ing Nam Trung Bo, salah siji saka telung entitas pulitik ing Vietnam. Nalika tanggal 1 Januari 2009 Da Nang duwé total sing ndunungi 887.070 jiwa. Wewengkon totalé 1256 km² kanthi kapadhetan sing ndunungi 599.51 jiwa/km². Tembung Dà Nẵng kajupuk saka basa Campa Da Nak sing tegesé asupan kali.