Back

ⓘ Kaisar Jepang




                                               

Akihito

Akihito, punika kaisar Jepang kaping 125, ingkang mréntah 1989-2019, nggantosaken bapanipun kaisar Hirohito ingkang tilar donya. Akihito minangka putra angka gangsal Maharaja Showa Hirohito lan Maharani Kojun Nagako. Sesebatanipun Tsugo no miya 継宮; Putra Tsugo nalika bocah, panjenenganipun dipunagengaken lan dipunwucal guru pribadi lan salajengipun sinau ing Pamulangan Dhasar Laré Jaler lan Pamulangan Madya nalika iku, Pamulangan Sapantaran Gakushuin sasampunipun 1947, 1940-52. Panjenenganipun dipunpisahaken saking kulawarganipun nalika yuswa tigang taun. Kala pamaréntahanipun dipunwasta ...

                                               

Hirohito

Hirohito punika kaisar Jepang ingkang kaping 124. Ing sajarah Jepang panjenenganipun punika Kaisar paling lami ingkang mangrèh lan wujud salah sawijining tokoh wigatos ing mangsa Perang Donya II lan pembangunan malih Jepang.

                                               

Jimmu Tenno

Kaisar Jimmu punika kaisar Jepang ingkang sepindhah, tahtanipun saking taun 1 wulan 1 dinten 1 dumugi taun 76 wulan 3 dinten 11 éra Kaisar Jimmu). Nami kaisar puniki sami kaliyan nama kaisar Jepang sepindhah kados déné dipuncaréiyosaken salebetipun mitologi Jepang miturut Kojiki lan Nihon Shoki. Tanggal Kaisar Jimmu minggah tahta sapuniki dipunpèngeti saben 11 Fèbruari minangka Dinten Pambentukan Nagari lan sadèrèngipun Perang Donya II pèngetan puniki dipunsebat Kigensetsu dinten Kaisar Jimmu minggah tahta.

                                               

Kaisar Go-Daigo

Kaisar Go-Daigo utawa ditulis Kaisar Godaigo ya iku Kaisar Jepang ka-96. Jeneng asliné ya iku Takaharu. Adedasar dekrit kaisar taun 1926, Kaisar Go-Daigo ora karan manèh dadi Kaisar Jepang ka-95, nanging Kaisar Jepang ka-96. Kaisar Go-Daigo lair tanggal 26 November 1288 dadi putra nomer loro saka kaisar ka-91 Kaisar Go-Uda saka garis keturunan Daikaku-ji. Dhèwèké diangkat dadi pangeran nalika taun 1302. Nalika taun 1304 dhèwèké diangkat dadi Dazai no Sochi, kang ndadèkaké diundang Sochinomiya. Ibu kandunge ya iku Fujiwara no Tadako utawa Dantenmon-in, putri anggota majelis tinggi kang jene ...

                                     

ⓘ Kaisar Jepang

  • ngisor iki pratélan kaisar Jepang siji - sijiné nagara modhèren sing kepala negarané iku sawijining kaisar Cithakan: Pratélan Kaisar Jepang Cithakan: Pratélan
  • Kaisar Jimmu 神武天皇, Jimmu Tennō? 711 SM - 585 SM punika kaisar Jepang ingkang sepindhah, tahtanipun saking taun 1 wulan 1 dinten 1 wulan 2 dinten 11
  • . Adedasar dekrit kaisar taun 1926, Kaisar Go - Daigo ora karan manèh dadi Kaisar Jepang ka - 95, nanging Kaisar Jepang ka - 96. Kaisar Go - Daigo lair tanggal
  • Dhésèmber 1933 umur 87 taun punika kaisar Jepang kaping 125, ingkang mréntah 1989 - 2019, nggantosaken bapanipun kaisar Hirohito ingkang tilar donya. Akihito
  • Naruhito  徳仁 lair 23 Fèbruari 1960 umur 59 taun punika kaisar Jepang kaping 126, ingkang mréntah 2019. Kaisar Jepang Cithakan: Pratélan Kaisar Jepang
  • April 1901 - 7 Januari 1989 punika kaisar Jepang ingkang kaping 124. Ing sajarah Jepang panjenenganipun punika Kaisar paling lami ingkang mangrèh 1926 - 1989
  • Taun Jepang utawa dikenal minangka jaman kaisar 皇紀, Kōki? iku cara pangétungan taun ing Jepang dhedhasar taun Kaisar Jimmu jumeneng nata ing taun 660
  • Miturut mitologi tradisional, Jepang didegake dening Kaisar Jimmu ing abad kaping - 7 SM. Kaisar Jimmu miwiti rantai monarki Jepang sing nganti saiki durung
  • istilah kang padha, yaiku kaisar Ing wektu saiki mung panguwasa ing Jepang kang migunakaké gelar kaisar yaiku Kaisar Akihito kanthi permaisuriné
  • Mahamantri Jepang 内閣総理大臣 Naikaku sōri daijin iku pamimpin pamaréntahan Jepang Sang Mahamantri dilantik déning sang Kaisar sawisé dipilih déning parlemen