Back

ⓘ Sajarah Libya




                                               

Cyrenaica

Cyrenaica iku sawijining provinsi Romawi kuna ing pasisir lor Afrika antarané Mesir lan Numidia. Ing jaman biyèn, laladan iki wujud koloni bangsa Yunani. Wewengkon iki saiki wujud pérangan wétan saka pasisir Mediterania Libya. Wewengkon wétan provinsi iki dijenengi Marmarica dudu kutha gedhé, nanging pérangan sing wigati ya iku ing sisih kulon, sing kapérang saka limang kutha. Mula ditepungi mawa jeneng Pentapolis - Kirene cerak désa Shahat kanthi pelabuhané Apollonia Marsa Susa, Arsinoe Tocra, Berenice saiki Benghazi lan Barca Merj - sing paling wigati ya iku laladan sing diyakini mawa je ...

                                               

Konflik Chad-Libya

Konflik Chad-Libya punika satunggaling konflik militèr sporadis ing Chad ingkang dumadosan wonten taun 1978 ngantos taun 1987. Konflik punika konflik ingkang kadadosaken antawis Libya kaliyan Chad, namung intervènsi Libya ing prekawis Chad sampun kadadoskane sadèrèngipun taun 1978, malahan sadèrèngipun Muammar al-Gaddafi minggah tahta ing taun 1969. Perang puniki dipunwiwiti kados satunggaling pawiyaran saking Perang Sipil Chad ing Chad lor taun 1968. Konflik puniki ditandhani mawi campur tangan Libya ing Chad ing taun 1978, 1979, 1980–1981 lan 1983–1987. Gaddafi sampun njurung pinten-pint ...

                                     

ⓘ Sajarah Libya

  • Konflik Chad - Libya punika satunggaling konflik militèr sporadis ing Chad ingkang dumadosan wonten taun 1978 ngantos taun 1987. Konflik punika konflik
  • Cyrenaica iku wewengkon pasisir ing pérangan wétan Libya Cyrenaica iku sawijining provinsi Romawi kuna ing pasisir lor Afrika antarané Mesir lan Numidia
  • didunungi déning golongan Muslim. Wewengkon iki racaké nyakup Maroko, Aljazair, Libya Tunisia, lan Mauritania, kabèh kalebu ing Uni Arab Maghrib. Wewengkon iki
  • kina, piyambakipun gadhah kakuwaosan militèr ing Suriah Mesir, Nubia lan Libya Amenhotep utawi heqawaset inggih punika asma - asma lair raja - raja, ingkang
  • Kuwait Lajeng nagari - nagari Afrika Lèr ugi dipunlebetaken: Maroko Aljazair Libya Tunisia Mauritania Sahara Barat Sudan Ethiopia Eritrea Djibouti Sasanèsipun
  • sing ndherekaké panjenengané saka ing tanah Mesir, ya iku wong - wong saka Libya wong Suki lan wong - wong saka Ethiopia, ora kaetung. Piyambaké ngrebut kutha - kutha
  • pertukaran budaya antara wong Mesir, Yunani Kuno, Romawi Kuno lan Timur Tengah. Sajarah Mediterania wigati kanggo mangertèni asal lan perkembangan Peradaban Kulon
  • 1945 pendiri Suriah - 22 Maret 1945 pendiri Yaman - 5 Mèi 1945 pendiri Libya - 28 Maret 1953 Sudan - 19 Januari 1956 Maroko - 1 Oktober 1958 Tunisia - 1 Oktober
  • sasampunipun kadadian penerbangan punika. kanggé mangurmati Abbas ibn Firnas, Libya nyetak prangko. Nanging, Irak ngurmati Abbas ibn Firnas kawujud bangun patung
  • 1950 - 1954 Katua Mutabakh, Lembaga Nonstruktural Departemen Dalam Negeri Libya Dadi mahasiswa ing UGM Yogya Dianugerahi gelar Dhoktor Ilmu Hukum University