Back

ⓘ Fisika atom




                                               

Konfigurasi èlèktron

Sajeroning fisika atom lan kimia kuantum, konfigurasi èlèktron iku susunan èlèktron-èlèktron ing siji atom, molekul, utawa struktur fisik liyané. Padha karo partikel èlemèntèr liyané, èlèktron patuh marang ukum mékanika kuantum lan nampilaké sipat-sipat bak-partikel lan bak-gelombang. Sacara formal, kaanan kuantum èlèktron tinamtu ditemtokaké déning fungsi gelombangé, yaiku s fungsi ruang lan wektu sing mawa aji komplèks. Miturut interpretasi mékanika kuantum Copenhagen, posisi siji èlèktron ora bisa ditemtokaké kajaba sawisé ana aksi pangukuran sing njalari supaya bisa didhetèksi. Probabi ...

                                     

ⓘ Fisika atom

  • properti lan interaksi mutual saking atom Babagan fisika atomik, molekul, lan optik adhep - adhepan kaliyan individual atom lan molekul, lan cara mereka nyerep
  • siji atom iku dumadi saka sawatara proton lan néutron, kang mapan ing intiné atom lan sawatara èlèktron kang ngubengi intiné iku. Ana ing atom kanthi
  • Fisika nuklir yaiku ngèlmu kang nyinaoni babagan inti atom sarta owahing wujud ning inti atom Ning fisika nuklir, tuladhané reaksi nuklir yaiku prosès
  • Atom ya iku ékan dhasar matèri, kang kasusun saka inti atom lan uga èlèktron minangka momotan négatif kang ngubengi. Inti atom kasusun saka proton kang
  • Inti atom utawa nukleus ya iku pusaté atom Inti atom iku ana proton lan neutron. Akèhé proton sakjeroné inti atom karan nomer atom lan nemtokaké èlemèn
  • Fisika plasma iku salah sawijining babagan saka fisika sing nyinaoni gas kaionisasi sing ditepungi minangka plasma. Sajeroning fisika lan kimia, plasma
  • ahli fisika saka Denmark lan naté ngraih bebungah Nobel Fisika ana ing taun 1922. Taun 1913 Bohr wis nerapaké konsèp mekanika kuantum kanggo model atom kang
  • babagan Fisika sesarengan kaliyan Gustav Ludwig Hertz taun 1925 kanggé penemuan kekalihipun ing hukum ingkang nemtokaken dapak elektron tumrap atom James
  • Nomer atom iku angka kang nuduhaké cacahing proton sajeroning inti atom Sacara tradisi, nomer atom dilambangaké nganggo simbol Z. Amarga nomer atom saben
  • Sajeroning fisika atom lan kimia kuantum, konfigurasi èlèktron iku susunan èlèktron - èlèktron ing siji atom molekul, utawa struktur fisik liyané. Padha
  • Pratélan pamenang bebungah Bebungah Nobel sajeroning Fisika wiwit 1901: Bebungah Nobel babagan Kimia Bebungah Nobel babagan Biologi Bebungah Nobel babagan
Proton
                                               

Proton

Sajeroning èlmu fisika, proton iku partikel subatom kanthi motan lèstrik positif kang gedhéné 1.6 x 10 −19 coulomb lan massané 938 MeV (1.6726231 × 10 −27 kg, utawa ping 1.836 massané èlèktron. Wiyahé, siji atom iku dumadi saka sawatara proton lan néutron, kang mapan ing intiné atom, lan sawatara èlèktron kang ngubengi intiné iku. Ana ing atom kanthi motan nétral, gunggungé proton lan èlèktroné padha. Gunggungé proton ing pérangan inti atom racaké bakal nemtokaké sipat kimiané siji atom.