Back

ⓘ Paskah




                                               

Setu Suci

Setu Suci utawi Setu Sepi punika dinten sasampunipun Jemuwah Agung lan sadèrèngipun Minggu Paskah. Setu Suci wujud dinten pungkasan salebetipun Peken Suci ingkang dipunriyayaken déning tiyang Kristen minangka cecawisan riyadi Paskah. Dinten Setu Suci mèngeti nalika badan Yesus Kristus dipunsarèkaken ing kubur sasampunipun ing dinten Jemuwah Agung séda kakisas. Minggu énjing Yesus wungu saking séda.

                                     

ⓘ Paskah

  • Paskah Yunani: Πάσχα utawa Paskha iku riyaya paling wigati sajeroning taun liturgi gréjawi Kristen. Tumrap umat Kristen, Paskah identik karo Yesus
  • Salebetipun agami Kristen, mangsa Pra - Paskah basa Inggris: Lent inggih punika mangsa ingkang ngrumiyini Paskah Mangsa puniki nyakup sekawandasa dinten
  • Endhog Paskah ingkang dipundum nalika dinten riyaya Paskah sajatosipun boten kalebet tradhisi gréja utawi Kristen. Wonten nagari Éropah wonten tradhisi
  • Drs. H. Paskah Suzetta, MBA miyos ing Bandung, 6 April 1953 inggih punika salah satunggalipun pulitikus Indonésia. Panjenenganipun dipunlantik dados
  • dumugi Setu Suci Setu Sepi, ingkang salajengipun dipunterasaken dinten Paskah Istilah Peken Suci langkung umum dipun - ginakaken katimbang Minggu Suci
  • Rebo Awu punika dinten pisanan mangsa Pra - Paskah Puniki dumados ing dinten Rebo, 40 dinten sadèrèngipun Paskah tanpa ngètang dinten - dinten Minggu utawi
  • Minggu Paskah Setu Suci wujud dinten pungkasan salebetipun Peken Suci ingkang dipunriyayaken déning tiyang Kristen minangka cecawisan riyadi Paskah Dinten
  • Tradisi Misa Natal tengah bengi, karaméan Paskah ing dino Minggu, kang ngjogo teko pitu minggu - Prapaskah sebelum Paskah lan nyanyian Gloria racaké dicantolake
  • Jemuwah Adi punika dinten Jemuwah sadèrèngipun Minggu Paskah dinten pèngetan Panyaliban Yesus Kristus lan sédanipun ing Golgota. Kanthi dhasar rincèn
  • dina sadurungé Paskah Paskah - wungu Dalem Gusti Yésus, tanggalé béda saben taun Asensi - mékrad Dalem Gusti Yésus, 40 dina sawisé Paskah Pentakosta - Pangasokan
  • tibané mesthi pitung minggu sawisé Minggu Paskah kang uga ateges, 50 dina sawisé Paskah kalebu dina Paskah Kanthi tembung liya, Pentakosta tiba ing
Paskah
                                               

Paskah

Paskah iku riyaya paling wigati sajeroning taun liturgi gréjawi Kristen. Tumrap umat Kristen, Paskah identik karo Yesus, kang déning Paulus sinebut "cempé Paskah"; jemaat Kristen nganti saiki percaya yèn Yesus disalibaké, séda lan dikubur, lan ing dina katelu wungu saka antarané wong mati. Paskah ngrayakaké dina wungu Dalem mau lan minangka riyaya kang paling wigati amarga mèngeti prastawa kang paling sakral sajeroning uripé Yesus.