Back

ⓘ Grahana rembulan




                                               

Grahana rembulan Januari 2018

Sawijining prastawa grahana rembulan total bakal kelakon ing 31 Januari 2018. Ing grahana rembulan kasebut uga bakal pas karo rembulan kang bakal ana ing titik paling cedhak karo Bumi, utawa dikenal minangka perigee, mula grahana rembulan total bakal katon luwih gedhé. Grahana kasebut uga dumadi ing fase rembulan purnama kaloro ing Januari 2018 mula diarani minangka rembulan biru Blue Moon, sanadyan rembulan mengkoné ora bakal awarna biru.

                                     

ⓘ Grahana rembulan

  • Grahana rembulan kadadéan nalika sapérangan utawa kabèh penampang rembulan katutup déning ayang - ayang bumi. Bab iki kadadéan wektu posisi bumi dumunung
  • Sawijining prastawa grahana rembulan total bakal kelakon ing 31 Januari 2018. Ing grahana rembulan kasebut uga bakal pas karo rembulan kang bakal ana ing
  • Salat grahana utawa Salat kusufain miturut jenengé diayahi nalika ana kadadéan grahana rembulan utawa srengéngé. Salat kang dilakoni nalika ana grahana rembulan
  • kilomèter. Grahana Srengéngé saged kapérang dados tigang jinis inggih punika: grahana total, grahana sapérangan, lan grahana cincin. Grahana Srengéngé
  • Eclipse bisa ateges: Grahana srengéngé utawa rembulan Eclipse piranti alus - sawijining IDE Pulo Eclipse Queensland - sawijining pulo ing Queensland