Back

ⓘ Kabupatèn Wanasaba



Kabupatèn Wanasaba
                                     

ⓘ Kabupatèn Wanasaba

Kanggé kagunan sanès saking, mangga mriksani.

Kabupatèn Wanasaba iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing tengah-tengah provinsi Jawa Tengah, kutha Wanasaba iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 984.68 km² utawa hèktar.

                                     

1. Géografi

Sapérangan gedhé wewengkon Kabupatèn Wanasaba wujud laladan pagunungan. Pérangan wétan tapel wates karo Kabupatèn Temanggung dumunung loro gunung geni: Gunung Sindoro 3.136 mèter lan Gunung Sumbing 3.371 mèter. Laladan lor minangka péranganing Dhataran Dhuwur Dieng, kanthi pucuké Gunung Prahu 2.565 mèter. Ing sisih kidul, dumunung Wadhuk Wadaslintang.

Kutha krajan Kabupatèn Wanasaba dumunung ing tengah-tengah wewengkon Kabupatèn, sing dadi laladan hulu Kali Serayu. Wanasaba diliwati dalan provinsi sing nggabungaké Kutha Semarang-Kutha Purwakerta.

                                     

2. Makna Lambang

  • Tulisan SWATANTRA ing pita putih duwé tékad supaya Wanasaba dadi laladan sing swatantra.
  • Pari lan kapas sing kagambar ing pinggir pledge mertandhani yèn Wanasaba iku laladan subur.
  • Garis-garis vertikal awarna ireng tegesé curah udan kanthi intènsitas dhuwur.
  • Gunung loro kang nandhakaké yèn Kutha Wanasaba sing ASRI dumunung ing èrènging Gunung Sindara lan Gunung Sumbing.
  • Garis gelombang horisontal awarna kuning mertandhani yèn ing laladan Wanasaba akèh tinemu sumber banyu.
                                     

3. Pamaréntahan

Kabupatèn Wanasaba ketata saking 15 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Wanasaba ya iku:

  • Kalibawang
  • Kejajar
  • Garung
  • Sélamerta
  • Sukaharja
  • Leksana
  • Wadhaslintang
  • Kalikajar
  • Kepil
  • Kaliwira
  • Watumalang
  • Kertek
  • Majatengah
  • Sapuran
  • Wanasaba
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →